liail a scris:
Multumesc, cam asa stiam si eu, dar vroian sa fiu mai sigura ... "Am" un SRL, administrator strain, mi-a dat imputernicire pe 18 luni dar au trecut patru ani si a disparut in ceata ... am cheltuit tot capitalul pe contabil si sint complet in ceata cu ce am de facut de aici inainte. Nici macar bani sa solicit trecerea SRL-ului in inactivitate nu mai sunt (este cam 300 lei, sau cel putin asa era cam acum un an)
Inteleg ca firma nu (prea) are activitate. In plus, din situatia de fapt prezentata, cred ca sunt slabe sanse ca aceasta firma sa-si "revigoreze" activitatea in viitor (chiar si dupa o perioada de inactivitate temporara).
Ma rog, depinde foarte mult de ceea ce vrei sa faci in viitor: sa mentii firma in componenta actuala sau sa o lasi sa "moara".
Pentru ultima varianta, iata ce spune legea - art. 237 alin. 1 Legea 31/1990:
" La cererea oricarei persoane interesate, precum si a ORC, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
a)societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;
b)societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la ORC;
[...]"
La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare.