avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl cu activitate redusa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl cu activitate redusa

Chiar daca stau in canada mi-ar placea sa deschid un srl dar cu activitate redusa (2-4 luni / an).

Exista acest termen de srl cu ativitate redusa(sau sezoniera) in legislatie?
Daca da unde se pot gasi informatii oficiale despre asta?!

Thank you !
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 15:07, 26 Mai 2008
liail a scris:

Multumesc, cam asa stiam si eu, dar vroian sa fiu mai sigura ... "Am" un SRL, administrator strain, mi-a dat imputernicire pe 18 luni dar au trecut patru ani si a disparut in ceata ... am cheltuit tot capitalul pe contabil si sint complet in ceata cu ce am de facut de aici inainte. Nici macar bani sa solicit trecerea SRL-ului in inactivitate nu mai sunt (este cam 300 lei, sau cel putin asa era cam acum un an)

Inteleg ca firma nu (prea) are activitate. In plus, din situatia de fapt prezentata, cred ca sunt slabe sanse ca aceasta firma sa-si "revigoreze" activitatea in viitor (chiar si dupa o perioada de inactivitate temporara).
Ma rog, depinde foarte mult de ceea ce vrei sa faci in viitor: sa mentii firma in componenta actuala sau sa o lasi sa "moara".

Pentru ultima varianta, iata ce spune legea - art. 237 alin. 1 Legea 31/1990:
" La cererea oricarei persoane interesate, precum si a ORC, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
a)societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;
b)societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la ORC;
[...]"

La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare.
Multumesc mult pentru clarificare (am fost plecata in week-end, de aceea raspund asa tirziu). Mai astept putin, poate vine cineva in tara anul acesta - eu nu mai am nici o calitate, imputernicirea a expirat de mult. Nici sa o dizolv nu as vrea, avind in vedere ca nu imi apartine. Daca mai am vreo problema, mai intreb aici pe forum.
Multumesc mult inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare temporara activitate srl apd apd buna ziua, ma intereseaza sa aflu care este procedura si etapele de suspendare temporara a activitatii unei SRL (2 asociati, 1 angajat, Bucuresti) pentru o ... (vezi toată discuția)
Durata de functionare expirata gyandy gyandy Buna ziua. Am vrut sa dizolv si sa lichidez un SRL.care este inactiv de 27 de ani,in statut este durata trecuta 25 ani. Am depus actele la ORC ,le-au acceptat ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca s-a mai scris pe tema aceasta insa nu chiar ce doresc eu sa stiu. In ce lege gasesc baza pentru suspendarea activitatii unei firme ? Pe cat ... (vezi toată discuția)