avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Durata de functionare expirata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Durata de functionare expirata

Buna ziua. Am vrut sa dizolv si sa lichidez un SRL.care este inactiv de 27 de ani,in statut este durata trecuta 25 ani. Am depus actele la ORC ,le-au acceptat si acum imi spun ca nu se poate,este adevarat ca eu nu am stiut/am uitat fiind o firma facuta in 1992 inactiv de atunci. Ce se poate face in acest caz?
Eu vreau sa inchid SRL-ul.dar nu stiu cum
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gyandy , utilizator 20:55, 13 Februarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
La ce va referiti cand spuneti ca societatea Dvs. este inactiva de 27 ani? Societatea este inactiva la Registrul Comertului si a fost solicitata expres de catre asociati (in sensul ca ati cerut suspendarea activitatii si nu ati mai efectuat demersuri de reluare a activitatii) sau contribuabilul a fost declarat inactiv din punct de vedere fiscal de catre ANAF?
Societatea trebuie sa o reactivati / sa reluati activitatea societatii, depinde de motivele pentru care dosarul Dvs. nu a fost admis de ORC.
Exista si situatia in care este posibil sa va fi expirat sediul social, iar dupa trecerea unui anumit timp, daca nu s-a solicitat prelungirea duratei contractului, Registrul Comertului sa faca demersuri de dizolvare a societatii.
Trebuie studiate actele Dvs. de catre un avocat, poate chiar si de catre un contabil.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
Carmen Matei, Avocat
Buna ziua si multumesc. Intradevar nu m-am exprimat clar. In 1992 am facut un SRL(asociat unic) si de atunci si pana azi nu am desfasurat absolut nici o activitate,SRL-ul avea/are sediu in apartamentul meu proprietate si durata de functionare de 25 ani. Acum datorita varstei inaintate vreau sa inchid prin dizolvare si lichidare voluntara,am depus acum actele la ORC Bucuresti,mi-a primit/inregistrat dosarul si am fost apoi contactat telefonic ca nu se poate - firma avand durata de functionare expirata din 2017 si deci dosarul v-a fii respins.Eu acum realizez ca am uitat de firma si cand am dat cautare pe MF apare ca inactiva din 2016 si m-am asteptat ca raspunsul sa fie ca societatea este dizolvata automat de ORC datorita depasirii/expirarii duraratei de functionare cu 2 ani. Nu stiu in acest moment ce sa fac.Multumesc ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate comerciala (srl) gyandy gyandy Buna zua In anul 1992 eu am infiintat o societate comerciala tip SRL cu asociat unic,inregistrata la ORC Bucuresti. Durata de functionare a societatii este de ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma inactiva - procedura, sediu expirat maladog maladog Cum se poate inchide o firma declarata inactiva in 2011? Firma nu a functionat niciodata, nu sau depus declaratii iar sediul social este expirat (vezi toată discuția)
Dizolvare societate srl gyandy gyandy Buna ziua. In data de 10.03.2020 am depus actiune in instanta pentru dizolvare SRL pe motiv de expirare durata de functionare, eu fiind asociat unic in ... (vezi toată discuția)