avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... este adevarat ca daca cineva sta 2 saptamani la mine ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

este adevarat ca daca cineva sta 2 saptamani la mine nu plateste intretinere?

am tot auzit de la parintii mei... ei nu stau in bucuresti si cand mai vin pe la mine acas stau cate doua saptamani sau 3 .. administratora i-a pus la plata intretinerii pe o luna dar ei nici macar nu locuiesc aici... au venit de sarbatori aprox. 2 saptamani. trebuie sa platesc intretinere pentru ei? cat timp poate cineva sa stea la tine fara sa intre la plata intretinerii? mai ales ca ei nu stau aici ..doar vin din cand in cand sa ma viziteze. am auzit ca 15 zile poti sa stai fara sa platesti intretinere. e adevarat ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:59, 7 Martie 2011
Dar daca am reduce la absurd si am considera ca intr-un apartament stau aprox. 10 persoane sub 15 zile si nu ar fi trecute la intretinere?. Cu ce au gresit celalti proprietari sa platesca de exemplu cota de gaz metan a acestor musafiri care se intelege ca vor folosi aragazul pentru a-si prepara hrana.Dar acesti musafiri nu se spala, nu fac murdarie pe scara cand patrund in condominiu, nu apasa intrerupatoarele pentru iluminatul scarilor?.:O
lara007 a scris:
.... am auzit ca 15 zile poti sa stai fara sa platesti intretinere. e adevarat ?

Pana la 15 zile...
Deci la dvs. au stat 2 persoane timp de doua saptamani.
Daca administratorul a trecut o persoana, din punctul meu de vedere este perfect legal.
Nu este important daca persoanele locuiesc la adresa respectiva sau daca au domiciul la adresa respectiva.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
eliasav, utilizator
Dar in conditiile in care exista consum separat de apa si gaz, cu ce sunt afectati ceilalti proprietari? In ceea ce priveste iluminatul pe scara, acesta exista conitnuu, indiferent de numarul de persoane care intra si ies din scara. Daca e sa numaram de cate ori se atinge intrerupatorul pentru iluminatul scarii, ar insemna sa punem la plata pe toti musafirii care intra in scara ca sa ajunga pana la usa noastra pentur a ne face o vizita de 1 ora in fiecare zi, spre exemplu. Nu mai spun de lift, desi in ceea ce ma priveste nu este cazul.
Cheltuielile care se impart pe numar de persoane sunt: gazele, electricitatea si salubritatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)
Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)
Abuz?platesc o persoana in plus la intretinre englezum englezum Doresc un raspuns avizat in urmatoarea problema: Pana in luna iunie am locuit 3 persoane, din iulie ramanand numai 2. Am facut bineinteles cererea aferenta ... (vezi toată discuția)