avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se poate depune o plangere contraventionala direct pe ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se poate depune o plangere contraventionala direct pe e-mail-ul instantei, cu semnatura electronica atasata?

Este valabila - din punct de vedere procedural - plangerea contraventionala depusa pe adresa de email a judecatoriei competente sa judece cauza specificata pe siteul institutiei si semnata - in conditiile legii 455/2001 - cu semnatura electronica sub forma unui certificat digital calificat?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 21:39, 11 Mai 2011
Potrivit art.93 din Regulamentul de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti, cererea de chemare în judecată se depune personal sau prin serviciile poştale, curier sau fax. Având în vedere această dispoziţie legală şi Nota inspecţiei judiciare nr. 2016/IJ/1568/SIJ/2010, privind recepţionarea de către instaţe a corespondenţei transmise prin e-mail, înuşită de C.S.M în şedinţa din data de 17.03.2011, vă aducem la cunoştinţă că eventualele cereri de chemare în judecată (care nu poartă semnătură electronică a reclamantului) trimise instanţei noastre pe e-mail nu vor fi luate în seamă.
Acest mesaj este postat pe portalul Judecatoriei Ploiesti
poti trimite orice act procedural prin email, la care atasezi respectivul act sub forma unui fiser pdf. sau jpg, dupa cum este scanat.

in privinta cererilor, eu le fac in word, imi pun semnatura / stampila scanata in document, o salvez sub forma de pdf. si apoi trimit un email la care atasez respectivul fisier.

niciodata nu am avut probleme cu primirea si depunerea actelor astfel trimise, la nici o instanta din tara.
Am trimis si s-a acceptat. Des cu reticenta au vazut ca este corect si au emis citatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns intampinare anemona34 anemona34 un raspuns la intampinare se poate depune electronic? (vezi toată discuția)
Cerere chemare în judecata email GabrielFlorian11 GabrielFlorian11 Buna ziua! Pot chema pe cineva în judecată formuland cererea prin email ul judecătoriei? Nu am semnătura electronica si nici aparat specific ,deci nu ma ... (vezi toată discuția)
Comunicare defectuoasa cu instanta prin intermediul emailului si semnatura electronica calificata Lucian P. Lucian P. Buna ziua, Am trimis la judecatorie, prin intermediul emailului, o plangere contraventionala pentru anularea unei amenzi aplicata de IJJ Constanta. Odata ... (vezi toată discuția)