avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren fara iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren fara iesire din indiviziune

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: vreau sa vand un teren agricol extravilan. Pe titlul de proprietate suntem 3 persoane. Eu am discutat cu ceilalti si am cazut de acord sa vand partea mea de teren.As dori sa stiu daca pot vinde din acel titlu de proprietate doar o tarla (o parcela) care are o anumita suprafata, fara sa fac iesirea din indiviziune (tinand cont ca celelalte 2 persoane de pe titlu sunt de acord cu vanzarea. Pe titlu sunt trecute 4 tarlale distincte, fiecare avand o anumita suprafata, dar nu se precizeaza a cui este fiecare tarla (noi stim care este terenul fiecaruia). Deci intrebarea mea este daca pot vinde, cu acordul celorlalti proprietari trecuti pe titlu, fara sa fac iesirea din indiviziune si care ar fii pasii pe care trebuie sa-i urmez. Va multumesc anticipat.
ma bag si eu ca muscan lapte
sunt si eu curios ce zic avocatii ,dar eu cred ca titlul de proprietate nu garanteaza 100%proprietate asupra unui teren.
eu personal dupa un proces de 3 ani am recuperat un teren proprietate bunicilor pe care erau date 16 bucati titluri catre 16 persoane diferite ,persoane care nu aveau nici un drept la acel teren :D .
poate ca avocatii au vreo solutie. in schimb se practica .
Pentru iuliatazz.
Puteti vinde impreuna (toti 3 de pe titlu) o parcela.
Pentru ca unul dintre dvs. sa vanda o anumita parcela trebuie ca mai intai sa se fi facut iesirea din indiviziune si acea parcela sa fi devenit a a sa (sa fi cazut in lotul sau).
indiviziune presupune ca bunul/bunurile nu sunt divizate, adica nimeni nu stie care este partea sa /de unde pana unde tine partea sa, ca atare un coindivizat nu poate sa vinda o parcela determinata, ci cel mul o cota parte (a lui) din tot, urmand ca cel ce cumpara sa fie in locul sau in indiviziune cu ceilalti.

Pentru 25z.
Sa vedeti ce fel ma uit eu in ... spatele titlului. Nu chiar pana la Adam si Eva, dar pe aproape!. :tooth:
Titlul emis in baza L 18 inseamna de regula reconstituire. Pai vreau sa vad si eu cam pe unde si daca aveai matale de reconstituit!. ;) Din pacate sunt multi cei care intai cumpara si abia apoi intreba avocatul: am comis-o, acu' ce-i de facut ca au aparut probleme?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2008
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu proprietate ioanabozgan ioanabozgan Bunici decedati;Mostenitori pe titlul de proprietate:mama si matusa; Pe baza unei adeverinte de punere in posesie de la primarie,matusa vinde un bucata teren ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant - certificat de mostenitor Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: strabunicul meu (tatal bunicului meu) a avut un titlu de proprietate pe o suprafata totala de 3 hectare, dupa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe titlul meu de proprietate figurez cu 1ha teren intravilan si extravilan 2ha, problema mea este ca pe ... (vezi toată discuția)