avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CER DAUNE MORALE AMANTEI SOTULUI ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CER DAUNE MORALE AMANTEI SOTULUI ?

legile Romaniei imi permit sa o chem in instanta si sa i cer daune morale si materiale amantei sotului meu:
-cu care ma aflu in proces de divort (el l-a cerut, dupa 25 ani casnicie)
-care m a parasit, lasandu ma cu o pensie medicala=396lei si multiple probleme medicale
-si care in instanta a "prezentat" un venit lunar de 500lei; desi el realizeaza de N ori mai mult

amanta=contabila, casiera, secretara.

in unele state americane asa ceva este posibil (cazul Cynthia Shackelford, martie 2010)

am nevoie de un avocat foarte bun care sa faca "pionierat" in aceasta privinta

va rog, ajutati-ma.

Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 19:06, 5 Martie 2011
Promisiunile pe care le fac sotii le fac pentru toata viata.
Sub aspect juridic exista totusi probleme sa ramai casatorit toata viata si de aceea s-a reglementat si dreptul la divort.Partea interesanta este ca trebuie sa existe o culpa daca celalalt sot nu este de acord cu divortul si daca sotul care este vinovat de divort deschide proces impotriva celui inocent urmeaza a se respinge.
Problema cu daunele trebuie profund cercetata...si stabilit in primul rand care ar fi izvorul juridic...
Gelozia este principalul motiv de divort in multe cupluri.Tot ea ne desfigureaza moral,si ne face pur si simplu in timp nu ne mai recunoastem.In divorturi (unele --in mod special cele fara copii) lupta este cumplita,ne pretam la orice pentru a rani pe celalat.Cind pierdem (sau ne este luat)partenerul de viata,vrem si noi o compensare,si cum altceva nu avem la indemina,vrem una materiala.De ce totul il rezumam la bani???.De ce nu ne pastram demnitatea?.Este singura care ne ramine intr-un astfel de moment. Trebuie pastrata cu orice sacrificiu.
Atunci cind te simti parasit,simti nevoia sa ranesti...chiar si material...??.
De ce?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am probe care dovedesc infidelitatea soțului meu, ,,amanta“ ar putea fi chemată în judecată pentru despăgubiri? Bbbc Bbbc Daca am probe care dovedesc infidelitatea sotului meu , “ amanta “ ar putea fi chemata in judecata .. sa plateasca despagubiri ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, ... AFRODITA FRATA AFRODITA FRATA Buna ziua! Noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, prostituate ,infirmiere pentru sotii nostri. Si chiar daca am face-o ei tot se duc la amante ... (vezi toată discuția)
Concubinaj andr88a andr88a el avnd sotie printre care o amnta timp de 8 ani in ultimi ani nu a mai cumparat bunuri materiale pe numel lui in tot acest timp ... (vezi toată discuția)