avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate

Va rog sa ma ajutati cu un sfat:
In cazulin care o societate a fost dizolvata de R.C pentru nedepunerea situatiilor financiare, ce se intampla cu creditorii care nu si-au recuperat debitele?
Pana cand pot ei cere falimentul societatii?
Multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:12, 5 Martie 2011
sunteti sigura ca s-a dizolvat si radiat firma de la registrul comertului?
verificati aici:[ link extern ] /
La art. 237 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale alin. 6 si 7 sunt stabilite niste termene in care orice persoana interesata poate sa ceara desemnarea unui lichidator. Pentru a cere falimentul se intra sub incidenta Legii 85/2006 privind insolventa si procedura se deruleaza dupa alte reguli si in alte conditii. Ideea este ca desi societatea a fost dizolvata pe Legea nr. 31/1990 daca sunt intrunite conditiile Legii 85/2006 poate intra in procedura de insolventa.

In cazulin care o societate a fost dizolvata de R.C pentru nedepunerea situatiilor financiare, ce se intampla cu creditorii care nu si-au recuperat debitele?

Creditorii isi pot recupera debitele pana la RADIREA soc din reg com
Pana cand pot ei cere falimentul societatii?

Daca indeplinesc conditiile prevazute de legea 85/2006 oricand pana la RADIREA soc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca firma a fost dizolvata,mai apar ca asociat in acea firma? cosmin_sm cosmin_sm Buna seara, am si eu o problema,daca ma puteti ajuta. Sunt asociat intr-o firma,iar administratorul (care este si asociatul meu ) nu aste de gasit. In data ... (vezi toată discuția)
Urgent! recuperare creante! fany22 fany22 Buna, Tocmai am descoperit ca multe dintre firmele care au restante la firma mea, sunt, ba sub incidenta Legii 85/2006, ba si-au intrerupt temporar ... (vezi toată discuția)
Radierea societatii de catre registrul comertului lenu_ro lenu_ro Buna ziua, Daca o societate nu a depus bilantul anului anterior la R.C., acesta poate initia procedura de dizolvare a respectivi societati? Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)