avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Urgent! Recuperare creante!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Urgent! Recuperare creante!

Buna,

Tocmai am descoperit ca multe dintre firmele care au restante la firma mea, sunt, ba sub incidenta Legii 85/2006, ba si-au intrerupt temporar activitatea, ba se afla in dizolvare judiciara cf. art. 237 din Legea 31/1990.

Ce ma sfatuiti sa fac in fiecare din cele 3 sitatii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 20:53, 2 Octombrie 2009
Daca aveti de recuperat creante de la societati aflate in insolventa depuneti (daca sunteti in termen) cerere de creanta la Tribunalul unde s-a deschis procedura insolventei.Pentru celellte situatii puteti formula cereri de chemare in judecata (depine de starea fiecarei firme)
Din pacate nu pot fi formulate raspunsuri generice pentru cele trei situatii.
Va trebui sa evaluati punctul in care se afla procesul de lichidare al fiecarei societati in parte si abia apoi ... in raport de fiecare sa decideti ce anume aveti de facut.
Daca si-au intrerupt temporar actvitatea nu iseamna ca nu puteti sa recuperati datoriile -sau sa incepeti demersurile cel putin-.
Pentru cele in insolventa depinde in ce stadiu al procedurii sunt.
De unde aflu daca sunt in termen (sau cand s-a deschis procedura?)???
Cereti constatatoare de la ONRC.
Pe aceste constatatoare veti gasi numarul de dosar de faliment.
Apoi intrati pe portalul instantelor si vedeti care este stadiul procusual al dosarului.
Eu cred ca daca nu s-a finalizat pr. insolventei, s.c se poate incrie la masa credala pt. ca debitoarea era obligata sa prezinte lista cu toti creditorii societatii, creditori ce tr. notificati de administrator judiciar/lichidator cu privire la deschiderea pr. si data pana la care se depun cereri de incriere la masa.

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)