avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire curte casa intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire curte casa intre frati

Am crescut într-o casă dublă, construită pe vremea cînd trăiau bunicii: în jumătate a locuit familia mea + bunicii, în cealaltă jumătate familia mătuşii mele.
Toată proprietatea era pe numele bunicului,partea noastră de curte fiind cu aprox.1 metru mai largă. Acum vreo 20 ani mătuşa a construit o bucătărie perpendiculară pe casă, în lungimea gardului despărţitor, care se continuă cu gardul de separaţie. În curtea noastră anexele gospodăreşti - magazie, şopru-au fost construite lîngă acest gard. După moartea bunicului s-a trecut la împărţire. Pe teren a rămas totul neschimbat, dar pe schiţă gardul figurează de la jumătatea casei, linia imaginară a gardului trece prin anexele noastre. După moartea tatălui meu- decembrie 2010- mătuşa ne-a pus în vedere că se va apuca de făcut gardul. Intrebari; pot să cer rediscutarea limitei de proprietate (cedînd teren în grădina care este in prelungirea casei)? Pot să împiedic eliberarea autorizaţiei de construcţie a gardului?( Dacă se face gardul, fîntîna care a fost comună pînă acum o să fie la ea în curte.) Ce mă sfătuiţi? Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri,vă doresc toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 09:41, 6 Martie 2011
faceti iesirea din indiviziune si vedeti cum va fi atribuita locuinta. consultati un avocat ca poate nu este aceasta solutia care v-ar scoate din problema. depinde cati mostenitori sunt. de principiu va zic ca ar fi buna iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor ContSters197086 ContSters197086 Stimati avocati, vin cu o cerere de ajutor, iar daca cineva dintre dvs. ma poate ajuta doresc sa mentin legatura. Este vorba de o prorietate situata in zona ... (vezi toată discuția)
Chermat in judecata did_oana did_oana buna ziua, parintii mei s-au mutat acum 15 ani in localitatea natala a mamei mele unde si-au construit o casa pe pamantul parintilor ei au semnat act de ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drept de superficie - delimitare suprafețe catalinapaciurea catalinapaciurea Bunic decedat in 1993, In 1995 bunica lasa, prin ctr de vanz-cump, parintilor mei, teren dobandit ca zester de la parinti. Pe teren exista cateva constructii ... (vezi toată discuția)