avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort

Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la partaj cum se face acesta? Eu stiu ca atat activul cat si pasivul din timpul casatoriei se impart intre soti.Exista vreo sansa sa obtina apartamentul sotia?Daca se imparte la 2, si rata la credit este impartita ? Mentionez ca numai eu am platit ratele pana acum, ma ajuta si parintii ...dar nu asta este important ci as dori sa stiu daca se vor imparti toate creditele semnate de ambii soti la doi , daca, in cazul in care ramanem amandoi in apartament,cheltuielile cu utilitatile se imparta si daca fosta sotie poate vinde ceva fara acordul meu(daca nu au fost impartite bunurile care au fost cumparate numai de catre parintii mei,desi asta nu conteaza pt ca nu pot dovedi decat cu martori, fara acte).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:52, 6 Martie 2011
Da, era bine sa fi fost bun propriu.
Ideea este ca, in cazul partajului pasivului, bancile nu recunosc hotararile judecatoresti, de aceea am scris mai sus ca trebuie discutat si cu ei. De ex., daca sotia nu munceste, in nici un caz banca nu o sa accepte sa schimbe debitorul, doar eventual cu girant. Faceti un drum pana la banca acum, sa stiti sigur cum va sta situatia.
Sotia munceste...oricum mai dureaza pana la partaj, daca va fi deschis.Doream sa stiu ce si cum sa procedez. Amandoi suntem debitori , un credit ipotecar nu se face decat cu acordul ambilor soti.Sotia fiind codebitor al creditului. Fratele meu a fost in aceeasi situatie si creditele s-au impartit intre soti de catre instanta. Fiecare a platit jumatate, s-a calculat cat mai e de platit pana la sfarsitul creditului si s-a impartit,doar ca nu era ipotecar.
Dumnezeu cu mila, ca eu unul plang de mila fiului cel mic...
Multumesc pt sfaturi, o sa va tin la curent.
Eu va urez succes, situatia e dificila, mai ales cand sunt copii la mijloc.
De mentionat ca daca nu solicitati instantei ceva, aceasta nu dispune din oficiu, de ex. incredintarea minorului, pe care ati putea sa o cereti.
Oricum va recomand sa va angajati un avocat, chiar daca aveti cunostinte juridice, este intotdeauna mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)
Partajare bunuri dobindite in timpul casatoriei 2016 2016 Buna ziua. Doresc sa aflu cum se partajeaza bunurile dobandite in timpul unei casatoriei. Momentan doar actiunea de divort din culpa comuna este inaintata ... (vezi toată discuția)