avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Nationalitate - poate fi multipla ?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Nationalitate - poate fi multipla ?

Buna ziua,

Am o intrebare - eu am doua cetatenii, dar pe pasaportul celeilalte tari a carei cetatenie o am, scrie ca am si nationalitatea respectiva. Asadar, din punct de vedere juridic, daca am de completat un act, scriu ca am nationalitatea tarii a doua SI cea romana, sau numai nationalitatea tarii a doua ? (care de bine, de rau, este inscrisa in pasaport).

Mentionez ca nu am renuntat la cetatenia romana si nici nu am semnat, in cea de-a doua mea tara, vreun act unde sa accept renuntarea la nationalitatea sau cetatenia romana.

Repet, ma intereseaza aspectul juridic. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:05, 10 Martie 2011
Intrebarea e foarte neclara...

Nationalitatea este in general sinonim pentru cetatenie. Unele state cand acorda cetatenia nu accepta ca cetateanul sa aiba o alta, unele nu accepta sa si-o exercite pe cealalalta si alte state nu accepta sa li se opuna / invoce respectiva cetatenie de catre un cetatean al lor.

Ratiunea este ca nu este acceptabil ca un cetatean roman sa se prezinte organelor de politie din Romania ca cetatean american si nici invers daca este acolo.

Daca intelegeti de fapt "etnie", aici conteaza legea statului respectiv, daca permite sa treceti ce doriti la etnie.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare cetatenie angajat angajat Prietenul meu este cetatean american si ar dori sa renunte la cetatenie si pasaport ca sa poata locui si munci aici. Ce pasi trebuie sa urmeze ca sa faca ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate romaneasca, domiciliul in sua rodiea10 rodiea10 Daca am cetatenie romana si americana,pot avea si Buletin de identitate romanesc?sau care este documentul ce-l pot detine in aceasta situatie?Sint in ... (vezi toată discuția)
Dobindirea unei cetatenii straine Alex2011 Alex2011 cum as putea beneficia de o cetatenie straina fara csatorie sau trai in tara aceea? (vezi toată discuția)