avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... cenzor asociatie proprietari,adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

cenzor asociatie proprietari,adunare generala

Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie:
In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul trebuie sa prezinte adunarii generale rapoarte asupra activitatii sale si asupra gestiunii asociatiei de proprietari, propunand masuri.
Acum intervine problema in sensul ca cenzorul se da ''lovit'' si exista posibilitatea sa nu se prezinte la sedinta adunarii generale....existand semnale ca si-ar fi depus chiar demisia.
Ce se intampla in acest caz???
Cum se efectueaza descarcarea de gestiune fata de anul anterior ???

Multumesc
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 14:21, 6 Martie 2011
Nu ati precizat concret,in asociatia dvs exista un singur cenzor ,sau exista comisie de cenzori?
In situatia in care presedintele de asociatie "are semnale" despre intentia sau interesul cenzorului de a nu se achita de obligatia de a intocmi Raport al comisiei de cenzori pentru descarcarea de gestiune aferent perioadei 2010-2011,comitetul executiv are competenta sa solicite oficial cestuia sa incheie raport de activitate ,
care poate fi prezentat adunarii generale si de alta persoana
In situatia in care exista indicii sau elemente care sa conduca catre suspiciunea unor incalcari ale normelor in vigoare din partea cenzorului,presedintele sau comitetul executiv pot propune executarea de expertiza financiar contabila,care poate aduce lamuriri asupra corectitudinii activitatii cenzorului.
Functie de eventualele concluzii ale expertizei financiar contabile,presedintele si comitetul executiv al asociatiei de proprietari ,pot dispune eventuale masuri,actiuni impotriva cenzorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie proprietari,adunare generala elevic elevic Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie: In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune la asoc.de proprietari nikoleta_steliana nikoleta_steliana Am fost aleasa ca presedinte a Comisiei de cenzori de la blocul in care locuiesc. Sunt absolventa de Politehnica, ma pricep la contabilitate primara, dar nu ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie locatari mixaela mixaela buna seara. am de gand sa ma angajez ca si cenzor la o asociatie de locatari .Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu niste modele de formulare privind ... (vezi toată discuția)