avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinului pentru cusca de caini?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinului pentru cusca de caini?

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: vreau ca intr-un colt al curtii, sa imprejmuiesc cu sarma o suprafata de 1 m pe 1 m. Curtea mea are gard, construit impreuna cu vecinul.
Tarcul pentru caini as vrea sa il fac in interiorul curtii mele, langa gardul cu vecinul, fara sa afectez in vreun fel limita de proprietate.

Problema este ca vecinul m-a amenintat ca nu e de acord sa imi fac acest tarc langa terenul lui, si ca fara acordul lui nu am voie sa fac respectiva imprejmuire.
Este adevarat?

Din Codul civil, art. 610. Cel ce face un put sau o privatã lângã un zid fie comun (...)sã-i înlãture un ocol de vite, (...) e îndatorat sã lase depãrtarea prescrisã de regulamente si obiceiuri particulare asupra unor asemenea obiecte, sau sã facã lucrãrile prescrise de aceleasi legi si regulamente spre a nu aduce vãtãmare vecinului. nu stiu ce sa interpretez.
Nu stiu daca tarcul meu pantru caini (un maidanez de 10 kg si unul de 3-4 kg) intra sub incidenta acestui art. (ca ocol de vite, sau de alte anumale mari)
Nu stiu nici ce legi s-ar putea referi la "constructia" pe care vreau eu sa o fac: tarusi infipti in pamant - fara fundatie, si gard de sarma pe tarusi, iar in interior paleti de lemn pe care vin custile cateilor. Nu se pune problema de autorizatie de constructie
Habar n-am sa existe un obicei al locului despre astfel de distante. Insusi vecinul in discutie are cam toate anexele casei pe limita de proprietate (nu pe cea cu mine), cum de fapt cam are intreg satul ...

Ma puteti ajuta cu vreun sfat, practica in cazuri similare, o parere daca gresesc sau nu?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Sasarean , utilizator 02:35, 9 Iunie 2022
Nu aveti nevoie de autorizatie pt.acel tarc numai ca trebuie sa dublati gardul despartitor ,asa incat cainii sa nu vina in contact direct cu gardul comun ,si sa nu poata sari gardul. Tarcul de 1/1 este prea mic pt. cele doua animale .
Va multumesc pentru raspuns.
Insist cu urmatoarele intrebari:
1. Am nevoie de acordul vecinului? (de autorizatie stiu si eu ca nu am nevoie)
2. De ce sa nu vina cainii in contact cu gardul comun? (unde scrie asta?) Momentan si eu si vecinul avem cate doi caini liberi in fiecare curte, care pot oricand veni in contact cu gardul comun. De ce in tarc ar trebui sa fie gardul dublu?
(mentionez ca gardul dintre propietati e inalt, nu poate fi sarit de niciun fel de caine)

3. In esenta, intrebarea mea era: se aplica art. 610 cod civili unui tarc cu 2 caini in el?
4. Daca da, de unde aflu distanta la care pot amenaja tarcul?
Multumesc.
Amplasare padoc pentru câine fata de limita de proprietate a vecinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma confrunt cu o problema. am niste vecini nesimtiti, ... Cristian-Emanuel Cristian-Emanuel Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Am niste vecini nesimtiti, care in loc sa le faca pasarilor tarc acoperit, ridica gardul de sarma dintre curtea lor si ... (vezi toată discuția)
Fosa, fântână, padoc limite de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Tatăl meu are un teren de 500 m2 fără nici o utilitate și doreste sa își facă: - o fântână pt asa uda copacii - o fosa septica pt ca ... (vezi toată discuția)
Distanta cos fum fata de gardul vecin mihaita11 mihaita11 Un vecin si-a construit un gratar foarte aproape de gardul limita de proprietate care este de lemn si de o constructie personala situata pe proprietatea mea ... (vezi toată discuția)