avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate da Concediu Fara Salar FARA voia angajatilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate da Concediu Fara Salar FARA voia angajatilor iar concediul de odihna sa fie reportat/anulat?

Buna ziua, am si eu o intrebare: societatea la care lucrez din Cluj-Napoca, trece, pe hartie, din punct de vedere al indicatorilor financiari, printr-o perioada dificila. In aceste conditii ni se impune sa ne luam, din 2 in 2 luni, cate 5 zile de CONCEDIU FARA SALAR si ni s-a comunicat ca, CONCEDIUL DE ODIHNA (cele 21-23 de zile regelmentate prin lege) se va reporta pe anul viitor. Se poate reporta CONCEDIUL DE ODIHNA de pe un an pe altul FARA ACORDUL ANGAJATULUI? pe baza carei legi? Anul acesta nu s-au facut nici programarile pentru concediu de odihna. Nu mi se pare corect sa ne luam concediu fara salar dar, in acelasi timp, sa fie nevoie de munca prestat de noi, si sa ni se reporteze concediul platit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 7 Martie 2011
Concediul fara salariu se acorda la cererea salariatului.
Va puteti cauta alt loc de munca daca nu sunteti de acord cu aceasta masura ,nu va poate obliga nimeni sa va luati concediu fara plata.
Concediul de odihna poate fi luat si in prima parte a anului urmator.
Sesizati ITM cu privire la aspectele semnalate de dvs. deoarece sunt ilegale, angajatorul nu respecta prevederile din Codul muncii.
1. Efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

2. In cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale acordarea acestora a fost prevazuta de catre legiuitor ca operând prin acordul părţilor.
In CCMN exista o prevedere prin care , în cazul in care din motive obiective este necesara reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluarii ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fara plata - art.43 alin.5.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata mintarmanuela mintarmanuela Te poate da in concediu fara plata daca nu ai luat nici o zi din concediul de odihna pe acest an? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in anul anterior delia25 delia25 Buna ziua! Sunt angajata a unei societati din anul 2008. Am avut dreptul la 21 zile de concediu din care nu am efectuat decat 6. Cele 15 zile ramase s-au ... (vezi toată discuția)
Zile libere reportate de la un an la altul pispiric pispiric Buna ziua, As avea o intrebare legata de concediul de odihna oferit de angajator si de posibilitatea reportarii acestor zile de la un an la altul. Exista ... (vezi toată discuția)