avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PLINGEREA CEDO
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PLINGEREA CEDO

Intr-un proces fond funciar s-a pronuntat sentinta judecatoriei si decizia tribunalului . atunci nu mai este cale de atac decit recursul in anulare si revizuirea la decizia civila. pot promova cererea cedo direct fara a mai face cele 2 cai de atac extrasordinare.? la cererea cedo trebiue doar hotaririle motivarea incalcarii drepturilor omului in limba de circulatie si atit ? daca promovez revizuirea la tribunal pot face si cerere cedo sau nu mai am dreptul ?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:45, 7 Martie 2011
Nu,procedura permite admiterea cererii la CEDO ,numai in situatia epuizarii tuturor instantelor nationale
Ppentru a promova o plangere CEDO trebuie sa va incadrati in termenul de 6 luni de la solutia finala. Nu este obligatoriu sa uzati de caile extraordinare de atac, ci doar de cele ordinare. Plangerea trebuie intocmita pe formular special. Din pacate, desi multi romani cauta dreptatea la Cedo, 90% din plangerile depuse sunt declarate inadmisibile, deci nu ajund sa fie verificate pe fond...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupã douã hotãrâri nefavorabile irevocabile dar nu definitive se mai poate face ceva? razvancandrea razvancandrea după două hotărâri nefavorabile irevocabile dar nu definitive, la fond - judecătorie și apel - tribunal.... se mai poate face ceva ? (civil, - ... (vezi toată discuția)
Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Recuzarea completului de judecata OlDumitra OlDumitra Consider ca intr-un proces cu o institutie, Judecatorul completului de judecata nu a tinut cont absolut de loc, de nici una din motivatiile mele. Fiind ultima ... (vezi toată discuția)