avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de prescriptie pentru mostenitor care preia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de prescriptie pentru mostenitor care preia datoriile defunctului

Sotia mea a decedat in 2004, an in care am facut si succesiunea.
Pe 4 martie 2011 am primit de la Administratia Financiara o instiintare de plata pe numele sotiei, facand referire la o amenda de circulatie veche.
Se poate aplica termenul de prescriptie de 3 ani conform Decret 167/1958, facand trimitere la statutul meu de mostenitor care preia datoriile sotiei decedate, sau se aplica reglementarile de la regimul amenzilor contraventionale, unde termenul de prescriptie este de 5 ani de la 1 ianuarie al anului urmator nasterii dreptului ?
Nu stiu ce pozitie sa adopt. Va rog luminati-ma.
Multumesc anticipat.
Nicolae Sararoiu
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:50, 7 Martie 2011
Varianta 2 , dar nu mai e mult...Cand a fost emisa amenda?
Daca mai sunteti in termen, depuneti " contestatie la executare".
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
avvalentina, utilizator
se aplica termenul de 5 ani. dvs ati preluat si pasivul cat si activul mostenirii.prin urmare va trebui sa platiti amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in somatie de plata cosminculea cosminculea Prescrierea actiunii in somatie de plata prevazuta de OG 5/2001 (vezi toată discuția)
Factura telefon dan-d dan-d contractul a fost facut de catre tatal meu in 2003 si inchis de catre firma de telefonie in 2004 din causa neachitarii acesteia .Suma este de circa 200 ron ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie avas avas Buna ziua.Pe scurt am urmatoarea problema:in mai 2003 ,dupa un control din partea Garzii financiare , am primit o amenda ,pe persoana fizica (fiind ... (vezi toată discuția)