avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

As vrea sa stiu ce poate sa faca mama-mea impotriva lui tatal-meu.Tatal meu nu a platit pensia alimentara decat 2 luni de cand s-a despartit de mama-mea,in 2006 s-au despartit iar eu am facut 18 ani in 2010 , deci 4 ani nu a pltit deloc pensia alimentara si nici cheltuielile de judecata care trebuia sa le plateasca.Am vorbit cu mama-mea si vrea sa il dea in judecata , si sa ne plateasca tot , absolut tot , cheltuielile de judecata si pensia alimentara la doi copii timp de 4 ani. Ce sanse are mama-mea sa castige procesul ? astept un raspuns.
plangere penala
Chiar daca e 1/4 sau 1/ 3 si e la salariul minim ei trebuie sa isi ceara dreptul lor. Nu are cum sa nu merite.
Si asa ati pierdut ce e mai vechi de 3 ani.
Incercati si cu o plangere penala impotriva sa, poate are efect mai rapid si obtineti si plata din urma !
pângere penala pentru abandon de familie (art.305 Cod penal)si poate se va rezolva problema financiara mai repede deoarece in cazul acestei infractiuni impacarea părtilor inlatura raspunderea penala.Teoretic, daca individul se va trezi cu o plângere penala va cauta sa va plăteasca pensia pentru a va determina sa renuntati la plangere sau chiar daca nu renuntati , daca el va plateste pensia instanta va pronunta o pedeapsa cu suspendare.
1. Tine cont de data la care va deschide mama proces (pentru ne-plata pensiei alimentare).
De la data respectiva scazi 3 ani.
De la data rezultata vezi cate "luni" sunt pana la "luna" in care ai implinit tu 18 ani.
Fa inmultirea: (nr de "luni") x 33% x 600 lei.
Atatia bani va fi tatal obligat sa ii plateasca mamei tale pana la implinirea de catre tine a 18 ani.
2. Fiindca celalalt copil al mamei este mai mic decat tine, pentru nr. de "luni" din luna urmatoare celei in care ai implinit 18 ani si pana la 31 decembrie 2010, mama va mai primi: (nr. de "luni") x 25% x 600 lei.
3. Pentru nr. de "luni", incepand cu ianuarie 2011 si pana la data deschiderii procesului (vezi data de plecare de la pct. 1 de mai sus), mama va mai primi: (nr. de "luni") x 25% x 670 lei. (A crescut salariul minim cu 70 lei).
4. Nu conteaza ca tata lucreaza 6 luni afara iar 6 le sta in tara; instanta il va obliga sa va plateasca pensie alimentara pentru fiecare luna (chiar daca, din nefericire pt voi, la nivelul salariului minim).
5. Cheltuielile de judecata ale mamei - le va recupera de la tata, prin sentinta instantei.
6. Daca tu urmezi un sistem de invatamant "la zi", tine cont de ce ti-au scris cei de mai sus.
7. Luati in considerare si optiunea "penala".
8. Spune-i mamei SA SE GRABEASCA!
9. Cautati o avocata inimoasa...

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua, Numele meu e Boros Denisa , sunt din Cluj-Napoca si am varsta de 18 ani. Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar eu am ramas cu tatal meu. De ... (vezi toată discuția)
Acte necesare recalculare pensie alimentară/poprire Anduz Anduz Bună seara! Părinții mei au divorțat în urmă cu zece ani și am fost dat în custodia mamei. La acel moment, pensia alimentară a fost calcuată la 150 ... (vezi toată discuția)
Neplatirea pensiei alimentare!!! mafioto mafioto Buna ziua! Am 16 ani, iar parintii mei sunt despartiti. Eu locuiesc cu mama iar tatal este recasatorit. Problema este ca pensie alimentara nu imi plateste ... (vezi toată discuția)