avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Litara "T" pe poze radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Litara "T" pe poze radar

Buna ziua,

vreau sa aflu daca sunt victima unui abuz din partea politiei rutiere, care mi-a suspendat carnetul pentru viteza. In timpul procesului mi s-au prezentat pozele care fac dovada vitezei cu care am circulat si am observat ca toate pozele contin litera "T" in coltul din stanga jos. Am inteles ca aceasta caracteristica face dovada faptului ca aparatul radar se afla in faza de autotestare, fapt ce duce la nulitatea probelor in justitie.
E cineva care poate sa confirme informatia? Puteti sa imi dati cateva sfaturi utile pentru a ma folosi de aceasta informatie.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:29, 27 Mai 2008
Aveti: NORMA DE METROLOGIE LEGALÃ NML 021 – 05 “Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre-radare)” care spune ca:
"3.2.6 Cinemometrul trebuie să fie prevăzut cu o funcţie de autotestare, care să poată pune în evidenţă orice defect sau dereglare funcţională, ce pot avea influenţă asupra exactităţii de măsurare.
Această funcţie trebuie să fie activată automat la fiecare punere în funcţiune a cinemometrului, având şi posibilitatea de a fi activată manual de către operator, ori de câte ori se consideră necesar. În cazul depistării unor defecte sau dereglări funcţionale, acestea vor fi semnalate iar funcţionarea cinemometrului va fi blocată."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal nu a fost intocmit de agentul constatator mariamadalina mariamadalina Buna ziua! Am si eu o intrebare> As dori sa stiu care este temeiul legal in baza caruia se poate contesta un proces verbal de contraventie rutiera datorita ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar ochi.albastrii ochi.albastrii Daca poza radar e neclara nu se vede clar numarul de inmatriculare , fiind inregistrat de radar pe timp de ploaie , iar pe poza apare litera T ... (vezi toată discuția)
Litera ,,t" pe p.v. ion-alin ion-alin Amendat pentru depasire viteza legala , conform echipajului situat la 50 m la intrarea in localitate dar viteza putea sa fie cea din afara localitatii!!!(nu ... (vezi toată discuția)