avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... LITERA ,,T" PE P.V.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

LITERA ,,T" PE P.V.

Amendat pentru depasire viteza legala , conform echipajului situat la 50 m la intrarea in localitate dar viteza putea sa fie cea din afara localitatii!!!(nu exista nici o explicatie a locului in care echipajul era postat-oprit)!!!!
E mentionat pe p.v. ca pe raza localitatii..., radarul era fix (masina ), afara ploua si pe otografiile depuse la dosar apare litera,, T " , in stanga jos .
Am vazut multe pareri si opinii , ca litera ,,T" =target , dar poate fii si ...TESTING !!!! , dar este de vazut faptul daca sensul de mers specificat pe poza este in lb. romana sau in engleza !!!!!
...Eu stiu ca softul la aparate este in lb. romana !!!!!
Cred ca este foarte interesanta prezentarea unui manual al radarului (cinemometrului) care sa elucideze simbolurile din acea fotografie !!!

Ce parere aveti ?????
Va multumesc !!! ...S-a castigat pe acest motiv , faptul ca nu se arata concret daca aparatul si-a facut sau nu autotestarea conform art.3.2.6 din N.M.L ?????
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
ion-alin, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion-alin , utilizator 15:49, 19 Ianuarie 2010
Da! :D (Dar pe vremea aia, nu se abrogase punctul 4 din NML 021-05 #-o.)
Inca nu am auzit sa se fi prezentat manualul in vreo instanta...eu unul, am incercat de toate, inclusiv mail-uri la MPH Industries, producatorul Python. Nada....:((
Dar...cred ca am vazut mai mult de 15-20 poze cu diverse cazuri, iar T era viteza target in toate. Mai mult, in cazul meu, politia a trimis si o poza cu dovada autotestarii..."cam" falsa de felul ei :)). Pe poza respectiva, apare in limba romana si in subsolul pozei, "Testare Automata". T nu poate fi "testing" pentru ca testarea (automata/manuala) se face, de regula, la punerea in functiune, iar in timpul testarii, nu apar alte date pe camera, exceptand textul de mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
madriann, utilizator
..vin cu un comentariu dupa infatisarea in instanta ....!!!...IPJ ...depune la dosar 3 poze (ca proba ) a depasirii vitezei legale , fiecare avand alta valoare a vitezei in sens descrescator si in cea mentionata pe P.V. se mai vede si un alt autoturism , ,, am invocat astfel art. 4.4 din N.M.L al .3."
Astfel am putut obtine transformarea amenzii in avertisment .
...deci ..se poate ....!!!!
...Va doresc succes tuturor celor care aveti astfel de probleme !!!!!
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
ion-alin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litara "t" pe poze radar Eu contest Eu contest Buna ziua, vreau sa aflu daca sunt victima unui abuz din partea politiei rutiere, care mi-a suspendat carnetul pentru viteza. In timpul procesului mi s-au ... (vezi toată discuția)
Contestarea amenzii pentru radarele mobile (lipsa autotestarii) laf_c laf_c Buna ziua, As dori sa stiu daca pot contesta (cu sanse de succes) o \"amenda radar\" primita de la un echipaj de politie mobil (MCV-ul era in ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar ochi.albastrii ochi.albastrii Daca poza radar e neclara nu se vede clar numarul de inmatriculare , fiind inregistrat de radar pe timp de ploaie , iar pe poza apare litera T ... (vezi toată discuția)