avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interdictii imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interdictii imobil ipotecat

daca am un imobil ipotecat si in contractul cu banca nu se precizeaza nici o interdictie in acest sens, pot sa fac modificari la imobil fara acordul( stirea) bancii?
in legea 190 nu se precizeaza decat interdictia de instrainare fara acordul prealabil al bancii.in contract banca nu precizeaza nimic. mai exista si alte legin in afara de legea 190/99?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:06, 26 Mai 2008
In principiu , ipoteca nu constituie o indisponibilizare a bunului , care poate fi deci instrainat de catre constituitorul ipotecii catre o alta persoana . In aceasta situatie , creditorul ipotecar poate urmari bunul in mana noului dobanditor .
...oficiul de cadastru trebuia sa inscrie din oficiu interdictia de instrainare si grevare...
ovi_dragomir a scris:

...oficiul de cadastru trebuia sa inscrie din oficiu interdictia de instrainare si grevare...


Trebuie văzut extrasul cf care, în cazul unui împrumut bancar va specifica, la sarcini, interdicţia de înstrăinare, grevare, construire, demolare.;)
Biroul de carte funciară nu face înscrieri din oficiu, astfel că dacă în contractul de credit cu garanţie imobiliară nu se specifică interdicţia de înstrăinare, grevare, construire, demolare, EL NU ARE NICI UN DREPT de a înscrie astfel de interdicţii...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare ipoteca cristihlibac cristihlibac Buna seara, De curand am achitat un credit ipotecar si doresc sa stiu ce documente sunt necesare pentru ridicarea ipotecii. Multumesc anticipat cristi (vezi toată discuția)
Anulare contract de impr.cu gar. imobiliara getuta getuta Se instituie ipoteca de rangul 1,2,3,4 si 5 pe un singur si acelasi imobil, in urma incheierii a 5 contr. de impr.cu garantie imobiliara. Imoobilul ipotecat se ... (vezi toată discuția)
Ipoteca prin imputernicit - sanse anulare? marcu43 marcu43 in 2007 am girat pe cineva cu un apartement pentru un imprumut (pe langa apartamentul meu mai sunt puse in ipoteca si 2 imobile care apartin celui care a luat ... (vezi toată discuția)