avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO neefectuat

buna ziua.
m-am angajat in februarie 2009 la o firma, la care lucrez si acum si nu am avut concediu de odihna pe 2009, pe 2010 am avut doar 10 zile.
In cazul in care plec din firma , se platesc si zilele din 2009. si cum se calculeaza ? in functie de salariul din perioada respectiva?
Cel mai recent răspuns: lefteriu_adrian , utilizator 10:46, 6 Iunie 2011
freeelis a scris:

lefteriu_adrian a scris:

pana cand imi pot lua zilele de co, neefectuate pe 2010?

Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul , potrivit art.141 alin.3 C.mun.

Intr-adevar art. 141 (3) , respectiv (4) instituie aceasta exceptie ... dar :
1. regula prevazuta expres de Codul muncii este cea prevazuta de art. 141 (1) "CO se efectueaza in fiecare an ;
2. Codul muncii nu stabileste exceptiile de la regula , ci face trimitere la legi speciale care reglementeaza acest aspect (vezi de ex. OMJ 2340/2006 art.8 sau HG 395/2004 ) sau / si la CCM incheiate ...
Avand in vedere cele precizate pt a fi incidente prevederile art. 141 (3) ar trebui mai intai sa se motiveze exceptia de la regula fie prin legea speciala ( daca exista) fie prin CCM ...in lipsa acestora consider ca sunteti "la mana angajatorului".
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
Adrian Marin, Consilier juridic
freeelis a scris:

lefteriu_adrian a scris:

pana cand imi pot lua zilele de co, neefectuate pe 2010?

Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul , potrivit art.141 alin.3 C.mun.

Co care l-ati luat in 2010 poate fi pe 2009 ....
merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna d_artemis d_artemis Buna seara, Daca nu am efectuat in totalitate concediul de odihna pe 2010, pot efectua restul de zile de concediu in anul 2011 ??? Pentru ca, din cauza ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat elam elam Buna ziua! As dori si eu o lamurire daca se poate: un salariat are concediul de odihna pe anul 2008, respectiv o restanta de 8 zile si pe 2009, respectiv 21 ... (vezi toată discuția)