avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am furat un telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am furat un telefon

am 18 ani,elev premiant...am furat telefonul mobil al unei colege...o alta colega m-a vazut ca l-am luat...si o alta i-a spus vatamatei ca am mai facut si alta data si acum in ochii vatamatei sunt clar vinovat...ea si-a uitat telefonul pe o banca iar eu mi l-am insusit..nu am folosit violenta...sunt la prima fapta...care sunt sansele sa fiu acuzat si care ar fi consecintele?sau care sunt sansele sa scap?pot fi acuzat pe baza unor declaratii?alte dovezi nu au cum sa existe...
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
badan87, utilizator
S-a depus plangere penala?
puteti incerca sa solutionati problema pe cale amiabila, ar fi de preferat in situatia data...
in conditiile in care partea vatamata decide sa faca plangere, fiind la prima abatere, exista posibilitatea sa primesti o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii.
oricum, totul depinde de elementele dosarului si de modul in care este instrumentat
Prima intrebare, asa cum a si fost pusa, este daca s-a facut plangere penala impotriva ta? Daca nu s-a facut incearca sa vorbesti cu colega ta si sa rezolvati fara sa se ajunga la sesizarea politiei.
Desi spui ca ai gasit tel pe banca acesta nu iesise inca din posesia colegei tale, asadar vorbim de infractiunea de furt calificat nu de insusirea bunului gasit. In ipoateza in care s-a facut plangere penala impotriva ta iti recomand sa dai tel inapoi, daca nu ai facut-o inca, deoarece exista martori, iar organele de cercetare penale vor strange si alte probe cu usurinta.
In acest caz, daca prejudiciul va fi acoperit, nu ai antecedente penale, vei coopera cu organele de cercetare, iti vei recunoaste fapta si daca vei avea o atitudine clara din care sa reiasa ca regreti fapta vei primi o pedeapsa mult mai usoara, cel mai probabil o amenda administrativa.
Personal, consider ca nu se pune problema unui pedepse cu suspendare.
inca nu s-a depus plangere la politie...insa voiam sa aflu ce s-ar intampla daca respectiva ar depune.daca ma declar nevinovata si nu inapoiez bunul?nu exista nici o sansa sa dovedeasca unde a lasat telefonul...eu am alibiuri puternice ca nu l-am luat eu...eu imi pot dovedi nevinovatia...telefoanele erau vreo 6 pe aceeasi banca,asa ca pot contesta declaratia martorei cum ca l-am luat eu tocmai pe cel care a disparut...pot spune ca mi-am luat propriul telefon de pe banca...
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
badan87, utilizator
Draga mea, inapoiaza telefonul si nu incerca sa induci in eroare organele de cercetare penale pt ca acestea au zeci de ani de experienta in spate si pot dezminti orice afirmatie facuta de cineva de 18 ani si nu numai. In acest sistem lucrurile nu sunt asa simple ca in filme si crede-ma ca in astfel de cazuri usoare metodele organelor de cercetare nu prea dau gres. Daca se va face plangere penala si vei alege sa minti, sa nu cooperezi si sa pastrezi telefonul sa stii ca pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani. Furtul este foarte aspru pedepsit.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Acuzat de furt Lazy Lazy Salut, acum 1 luna si un pic un coleg si-a pierdut un Ipod ( declarat furat decat la directoare nu la politie). Peste 2 saptamani eu am cumparat un Ipod de la ... (vezi toată discuția)
Am gasit un telefon si l-am vandut dragos88 dragos88 Buna ziua, in urma cu o luna am gasit un telefon si a 2-a zi l-am vandut, iar azi am fost la politie sa dau o decalaratie pentru ca pers ce il pierduse l-a ... (vezi toată discuția)
Furt portofel-prima abatere mihaiotto mihaiotto am furat portofelul unui coleg de serviciu,care continea suma de 50 ron si un card de salariu.am scos de pe card suma de 240 ron.totul s-a intamplat ieri ... (vezi toată discuția)