avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am gasit un telefon si l-am vandut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am gasit un telefon si l-am vandut

Buna ziua,

in urma cu o luna am gasit un telefon si a 2-a zi l-am vandut, iar azi am fost la politie sa dau o decalaratie pentru ca pers ce il pierduse l-a declarant furat. Eram impreuna cu o colega in momentul in care l-am gasit, iar noi l-am luat si l-am vandut. Noi suntem dispusi sa-i cumparam un tel nou celui care a facut plangere, ne vom duce de fiecare data cand vom fi chemati. Intrebarea mea este urmatoare, care este cel mai `negru` scenario posibil in asemenea caz? si care este cel mai `usor`.
Va multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: dragos88 , utilizator 12:45, 13 Decembrie 2013
Artrt. 216 cod penal:
Însuşirea bunului găsit
Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului.

Încercaţi să faceţi ceea ce spuneţi, să-i cumpăraţi alt telefon sau să achitaţi contravaloarea acestuia, şi puteţi scăpa fără probleme de ordin penal.

Asta le-am spus si celor de la politie azi, ca suntem dispusi sa ii cumparam un tel nou...de regret nu mai poate fi vorba suntem amandoi pusi pt prima data in aceasta situatie, nu am avut niciodata nicio problema cu politia...iar azi le-am spus ca a fost prima data cand am facut asa ceva si ultima!!! si facem orice sa scapam doar cu amenda...dar ce m-a speriat a fost ca atunci cand am ajuns ne-au spus ca este vb despre un dosar penal de furt ( lucru pe care noi nu l-am facut) si mai e si problema ca nu vrem sa afle parintii sau la serviciu...
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit un telefon si l-am pastrat ContSters332580 ContSters332580 Am gasit un telefon intr-un WC. gresela mea a fost ca NU l-am predat la politie, din dorinta de al pastra (suntem prea saraci sa nu ne bucuram la lucruri ... (vezi toată discuția)
Insusirea bunului gasit Stanga Stanga Buna seara , am si eu niste intrebari la care nu gasesc raspunsuri . Am gasit un telefon si dupa cateva luni ma sunat un inspector de la politie in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Insusirea bunului gasit Daniel_Petre Daniel_Petre Buna seara, am si eu o mare problema, am gasit un telefon pe trotuar am scos cartela si am aruncat-o. Intre timp proprietarul a intrebat mai multe persoane ... (vezi toată discuția)