avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordare drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordare drepturi banesti

Buna ziua,
Am lucrat la firma RELAD International SRL.In momentul de fata sunt in preaviz pana pe data de 25.03.2011, din luna 12.2010 si lunile in curs 2011 nu am primit salariul aferent lunilor ianuarie, februarie, martie.
Mentionez ca in decizia de concediere a mea nu scrie nimic despre salariul compensatoriu.
Firma aceasta doreste sa ii fie declansat procedura de insolventa , asta fiind si motivul concedierii mele si a colegilor mei.
Doresc sa stiu daca e normal ca un angajator sa faca asa un abuz asupra angajatilor...sa nu fie platiti...si sa nu li se respecte drepturile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 8 Martie 2011
Orice firma procedeaza cum considera ca este mai bine pentru ea.
Pana la a realiza ce doreste, firma trebuie sa va achite drepturile banesti.
Faceti o sesizare la ITM si o actiune in instanta pentru recuperarea salariilor restante.
Care este temeiul in baza caruia va inceteaza c.i.m. ?

Mentionarea in decizia de concediere a salariilor compensatorii nu este obligatorie pentru angajator ... acestea se acorda numai daca sunt prevazute in ccm la nivel de unitate sau la nivel de ramura de activitate, intrucat la nivel national nu mai exista CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii / ajutor somaj pintica pintica Buna seara, Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala bvr bvr Buna dimineata! Stimati colegi, Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Concediere dutzu dutzu buna ziua! am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)