avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cum se ajunge consilier juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cum se ajunge consilier juridic?

Buna ziua....Fiti draguti in anul 2007 am terminat facultatea si am dat si licenta in acelasi an....Pana in prezent nu am profesat ca nimic....Vroiam sa va intreb si sa ma sfatuiti cum pot fi consilier juridic la o firma si ce imi trebuie pentru a avea o stamplia cu parafa mea?
Va rog sa ma scuzati daca nu am folosit termeni necesari dar nu stiu unde sa mai ma interesez.
Va multumesc tuturor!
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 10:28, 21 Iulie 2008
Parafa ti-o faci singura in momentul in care vei incepe sa si profesezi ca si consilier juridic.
Trebuie doar sa te angajezi pe o astfel de functie la o societate comerciala / institutie de stat. Unii angajatori conditioneaza angajarea de inscrierea in Colegiul Consilierilor Juridici; sunt si consilieri care sustin ca inscrierea / apartenenta la un colegiu nu ar fi necesara pt a putea profesa. E posibil ca un angajator sa omita sa te intrebe / sa verifice daca esti sau nu inscrisa in colegiu, dar daca nu te inscrii, nu vei putea sustine definitivatul in profesie, cu implicatiile care decurg de-aici.
Va multumesc foarte mult ca mi-ati raspuns.
Eu lucrez la o firma de 3 luni si acum urmeaza sa imi faca cartea de munca.
Eu trebuie sa precizez contabilului sa fie trecuta functia de consilier juridic?
Pentru a- mi face parafa cum dovedesc acest fapt ca sunt consilier juridic daca eu nu am nimic la mana?
Cum pot sa ma inscriu in COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI?
Va multumesc mult de tot!
Va doresc o zi buna!
Da, pe contractul de munca trebuie trecuta functia de consilier juridic.
Ia legatura cu Colegiul din judetul in care esti... cred ca poti gasi detalii pe: www.ccj.ro
Succes!
Va trebui ds ai grija sa fie precizat inlauntrul contractului individual de munca, codul COR, specific consilierilor juridici.
Daca sunt angajata intr-o societate comerciala pe post de functionar administrativ iar acum terminand facultatea de drept mi se ofera posibilitatea de a avansa, ca si consilier juridic trebuie sa fac cei 2 ani de stagiatura.Intrebarea mea este daca imi mai trebuie indrumator deoarece in firma la mine nu exista consilier juridic?Vreau sa ma inscriu in Colegiu dar nu mai stiu de aici incolo ce trebuie sa mai fac....?!

Alte discuții în legătură

Consilier juridic stagiar grumette40 grumette40 Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Debutant consilier juridic Andri474 Andri474 Pun problema aici pentru ca nu pot accesa forumul de consilieri juridici. Situatie: tanar absolvent al Facultatii de Drept Craiova, domiciliat in Olt, somer, ... (vezi toată discuția)