avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rog un raspuns pentru art 208cp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rog un raspuns pentru art 208cp

buna ziua va rog frumos daca i mi puteti da si mie un raspuns la aceasta intrebare:in data de 20-03-2010 aflandu ma sub influenta bauturilor alcoolice am luat una dintre masinile sefului meu plecand spre domiciliul meu mentionez ca nu am permis de conducere am reusit sa conduc circa 3 km dupa care am acrosat un pot lovind autovehicolul seful meu nestiind ca am luat masina sunt disperat e vreo sansa sa iau o pedeapsa cu suspendare???????va multumesc
MENTIONEZ CA AM MAI PRIMIT O PEDEAPSA CU SUSPENDARE DE 1 AN IN URMA CU 13ANI MA AFECTEAZA????
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
STEEL123, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:16, 9 Martie 2011
In rechizitorii si in hotarari la datele de identificare a invinuitului/inculpatului scrie.... cu/fara antecedente penale. Este un criteriu de individualizare legat de persoana condamnatului, desi clar, nu ar trebui
GeaninaGheorghe a scris:

In nici un caz consumul voluntar de alcool nu reprezinta o circumstanta atenuanta

Art. 49 Cod penal alin. (2) "Starea de betie voluntara completa produsa de alcool sau alte substante nu inlatura caracterul penal al faptei. Ea poate constitui, dupa caz, o circumstanta atenuanta sau agravanta"

Alta data studiati Codul penal inainte sa contraziceti un raspuns corect de pe forum, este o lectura placuta.
Succes!
Intr-adevar betia voluntara completa are un caracter judiciar bivalent, deci poate constitui atat circumstanta agravanta cat si circumstanta atenuanta aceasta fiind lasata la aprecierea instantei.
Totusi in acest caz tind sa cred ca este vorba de o betie incompleta, deoarece betia completa se manifesta printr-o paralizare a energiei musculare, cu tulburari mintale puternice si tulburarea tuturor functiilor intalectuale, pe cand betia incompleta se manifesta printr-o paralizare partiala a functiilor psihice superioare.
Asadar, personal inclin spre betia voluntara incompleta ca circumstanta agravanta sau chiar infractiune.
Din pacate, condamnarile anterioare raman antecedente ale persoanei, corespund unor fapte trecute din istoria sa. Reabilitarea sterge doar decaderile, interdictiile, incapacitatile (art. 133 CP) si face ca fapta sa nu atraga starea de recidiva (art.38 (2) CP).

Prin urmare, nu se aplica art. 81 lit b) CP, este permisa suspendarea executarii pedepsei, dar instanta tine de obicei seama de persoana inculpatului care are acele antecedente.

Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Betia simpla incompleta ContSters57314 ContSters57314 Ce esti betia simpla incompleta? Circumstanta atenuanta sau agravanta? De ce sau cum se apreciaza? (vezi toată discuția)
Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta alcoolului pampam00 pampam00 buna am si eu o intrebare. am condus fara a poseda permis de conducere, sub influenta alcoolului am intrat intr-un copac, avand o alcoolemie de 1.27mg in ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa Vali30 Vali30 Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in ... (vezi toată discuția)