avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate introduce o \"actiune inpretentii\" impotriva ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate introduce o "actiune inpretentii" impotriva executorului judecatoresc?

In cadrul procedurii executionale creditorul incheie cu executorul judecatoresc un Contract De Executare Silita cu specificarea termenului de finalitate a executarii silite a Titlului Executoriu, cu obligatii bilaterale; creditorul se obliga sa-i achite onorariul si alte cheltuieli ocazionate cu executarea silita, iar executorul se obliga ca va pune in executare silita titlul executoriul si executarea cheltuielilor de executare avansate de creditor.
Daca executorul judecatoresc nu respecta clauzele contractuale si, nu executa de la debitor creanta; ce este lichida, exigibila si certa, (fac mentiunea ca creditorul prin toate mijloacele a adus la cunostinta despre averea indestulatoare a debitorului), deasemeni nu pune in srcina debitorului nici cheltuielile de executare avansate de creditor.
Se poate promova o actiune in rezolutiunea contractului cu pretentii; cu obligarea executorului judecatoresc sa restituie suma cu titlul de onorariu plus dobanda BNR privind obligatii comerciale, deasemeni si obligarea celorlalte cheltuieli de executare avansate de creditor, cheltuieli stabilite de executor judecatoresc prin P-V, care potrivit disp. art.371^7 alin.3), 4) Cod proc.civ. constituie Titlul Executoriu..??, deasemeni pot sa-l oblig sa-mi restituie originalul Titlului Executoriul pus pe Sentinta Judecatoreasca? :((#-o.. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 09:23, 10 Martie 2011
Da, personal consider admisibila o astfel de actiune, atat timp cat puteti dovedi culpa acestuia precum si daca sunt indeplinite si celelalte conditii generale de angajare a raspunderii civile.
Cererea pt restituirea titlului o pueti face direct executorului judecatoresc.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita maria1956 maria1956 buna ziua, am o sentinta civila investita cu formula executorie insa nu inteleg cum pot sa execut ANRP noi locuind in provincie, deasemenea nu inteleg cine ... (vezi toată discuția)
Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Plata sulta dupa partaj pincguinul pincguinul Buna ziua, S-a finalizat un partaj, fara a fi solicitat la initierea procesului termenul de plata a sultei. Va rog sa imi transmiteti daca exista un termen ... (vezi toată discuția)