avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare bloc, direct afectati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare bloc, direct afectati

Buna ziua,
locuiesc in Iasi intr-un bloc P+4, construit in 1972, la etajul 3. Deasupra uneia din camerele mele e un uscator (o camera la etajul 4, proprietate comuna). Se pune in discutie mansardarea de catre o firma. Stiu ca trebuie acordul tuturor celor direct afectati (pe lina 50%=1). Avind in vedere ca acest uscator va dispare caci aici va fi construita scara ce va face legatura cu mansarda, sunt direct afectata (voi avea scara deasupra camerei) sau textul de lege se refera strict la cei de la etajul 4? Daca nu doresc mansardarea pur si simplu nu semnez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lemot , utilizator 15:31, 4 Iunie 2008
Mansardarea e un act de administrare a blocului, si nu necesita acordul tuturor proprietarilor. Se pot impotrivi toti cei "direct afectati", daca majoritatea sunt de acord, nu mai conteaza. Puteti propune ca mansardarea sa se faca in asa fel incat sa existe uscator in continuare, daca asta va e problema. N-am inteles ce e cu scara si cu 50%=1, dar sunt aspecte irelevante.
Uscatorul dispare deoarece in locul lui se vor construi scarile pt mansarda; e suficient acordul a 50% +1 dintre locatari sau cumulativ cu "toti cei afectati"? Suntem proprietari, cum sa nu fie nevoie de acordul nostru?
Normal ca vi se cere acordul, asta insa nu inseamna ca puteti bloca constructia doar pentru ca nu va convine dvs. Cine a spus ca nu se poate face in alta parte uscator? In toata mansarda ar trebui sa aiba loc si un uscator cred eu...

Nu stiu de unde ati inteles ca proprietarii direct afectati au un drept un plus. Mansardarea profita intregului bloc, pentru ca e o masura de reabilitare termica si de scadere a unor costuri comune. Aveti si alt motiv decat uscatorul fix pe positia unde e acum pentru a refuza aceasta operatiune?
Probabil ca nu m-am exprimat destul de clar: firma care vrea sa construiasca mansardaface locuinte peste etajul 4, pe care apoi le va vinde, deci nu se pune problema altui spatiu pentru uscator. Avind in vedere ca tot santierul dureaza 1 an sigur ca ma deranjeaza. In plus de la serviciul de urbanism al Primariei mi s-a spus ca nu exista autorizatie de constructie pentru acest bloc. Sa fie legat de faptul ca e din 1972? si de asigurarea de risc seismic vad ca nimeni nu pomeneste nimic, parca era obligatorie, gresesc?
Mansardarea e una, construirea altui etaj e alta... Daca nu exista autorizatie de constructie atunci nu se poate construi si la prima masura luata de constructor ar fi bine sa chemati un inspector de la primarie: le va da amenda si va sista lucrarea. Modul in care se poate construi e prevazut in certificatul de urbanism, acolo poate ca exista prevazut si riscul seismic.

Alte discuții în legătură

Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)
Mansardare PopIoan59 PopIoan59 Buna ziua! Un vecin din bloc (fara sa anunte pe nimeni) a chemat un investitor pentru a face masuratori si a cere o expertiza, astfel incat sa afle daca se ... (vezi toată discuția)