avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONCORDAT PREVENTIV
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONCORDAT PREVENTIV

O firmă care are datorii la bugetul de stat poate cere concordatul preventiv ?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:31, 10 Martie 2011
Mandatul ad-hoc este o procedura confidentiala, declansata la cererea debitorului, prin care un mandatar ad-hoc, desemnat de instanta, negociaza cu creditorii in scopul realizarii unei intelegeri intre unul sau mai multi dintre acestia si debitor in vederea depasirii starii de dificultate in care se afla intreprinderea acestuia din urma.

Obiectul mandatului ad-hoc va fi de a realiza, in termen de 90 de zile de la desemnare, o intelegere intre debitor si unul sau mai multi creditori ai sai, in vederea depasirii starii de dificultate in care se afla intreprinderea debitorului, salvgardarii intreprinderii, pastrarii locurilor de munca si acoperirii creantelor asupra debitorului.
In scopul realizarii obiectului mandatului, mandatarul ad-hoc va putea propune stergeri, reesalonari sau reduceri partiale de datorii, continuarea sau incetarea unor contracte in curs, reduceri de personal, precum si orice alte masuri considera a fi necesare.
Deci, puteti incerca.
Mai studiati si Legea 381/2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac o cerere de mandatar ad-hoc? camidamian camidamian Am nevoie urgent de ajutor.Cei de la finante au depus actiune in 8ianuarie pt.insolventa.Am contestat insolventa in termen legal si intre timp am aflat de ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii intre agentii economici soranacristache soranacristache Buna ziua! Am intrebari legate de subiectul mentionat: exista vreun act normativ care sa reglementeze esalonarea datoriilor comerciale intre agentii ... (vezi toată discuția)