Buna seara ....va cer ajutor intr-o problema...acum 2 luni in urma unor scandaluri si batai eu si copilul minor am fost alungati din casa, proprietatea mea si a sotului,de catre sotul meu. Am plecat la mama mea pt. ca nu aveam unde merge....sotul meu a schimbat yala la usa ca sa nu mai pot intra eu. De atunci eu tot incerc pe cale amiabila sa il fac pe sotul meu sa inteleaga ca e si casa mea si ca am tot dreptul sa intru in ea, deci sa imi dea si mie cheie de la usa si voie in casa. El refuza permanent. am uitat sa mentionez ca problemele au inceput pt ca suntem in divort.
Ce pot eu sa fac????? politia nu ma ajuta, imi spun sa sparg usa si sa intru, usa este metalica nu prea am cum s-o sparg....si daca o sparg imi e frica sa nu faca sotul meu plangere penala si tot asa.
dati-mi un sfat va rog.......chiar nu stiu ce pot face pt a intra in casa mea.
Eu nici nu stiam ca sotul meu a schimbat yala si el ma tot acuza pe la politie ca fur bunuri din casa, dar eu nu aveam cum intra acolo.
as vrea sa mai fac niste precizari.prin ordonanta presedintiala am cerut si evacuarea sotului tocmai ptr ca eram constienta ca o reintegrare nu ar fi posibila fara o evacuare atata timp cat intre noi au fost asemenea conflicte.si a fost respinsa si aceasta pe motiv ca sotul nu are alta proprietate si i s-ar incalca niste drepturi daca l-ar evacua.acest razboi psihologic si violenta verbala de care vb poate avea urmari mult mai grave decat va puteti imagina aspura dvs si a copiilor.daca era dispus sa va reprimeasca in casa o facea iar acum nu mai erati nevoita sa deschideti aceasta actiune.mai mult..faptul ca va reclama pe la politie arata ca dorinta lui nu este de a va vedea prin preajma sa. dvs nu aveti certificate medicolegale prin care sa aratati ca acesta a fost cel mai important motiv ptr care ati plecat de acasa....iar in acest caz el va susutine ca ati plecat de buna voie...binenteles ptr ca aveti deja o relatie extraconjugala si multe altele.divortul si partajul la mine dureaza de 3 ani.nu ma incanta cu nimic daca eram divortata..dar la partaj,pana se va ajunge ca toata lumea sa fie multumita...vor trece niste ani...ani in care el va locui cu iubita in casa si dvs la mama.chiar daca nu aveti conditii bune de locuit,atata timp cat el nu vrea copiii,autorit tutelara va considera ca sunt mult mai bune conditiile de la mama decat dintr-un camin.si eu am sperat si am incercat sa fac orice impotriva acestui sistem,a oamenilor corupti care fac parte din el..dar caracatita este atat de mare...incat este o lupta inutila.asa cum am mai spus si alta data ,drepturile copilului sunt doar pe hartie,realitatea este cu totul si cu totul alta.poate ca dvs veti avea mai mult noroc,poate ca sotul nu va avea prea multi bani ca sa intervina...poate ca nu locuiti in constanta unde coruptia este de neimaginat...oricum eu va doresc tot binele din lume si mult succes in toate actiunile dvs.dar nu uitati ca toate acestea costa bani,timp,stres...iar copii au nev de dvs intr-o perioada in care tatal este un iresponsabil.
Cata vreme sunteti coproprietara a imobilului respectiv , partajul acestuia nu a fost efectuat iar celalalt coproprietar va impiedica sa folositi locuinta bun comun prin schimbarea yalelor de la usa, normala folosinta a acestuia de catre dvs fiind obstructionata, puteti formula plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.320 al.1 teza a II-a c.pen.-tulburarea folosintei locuintei.
Actiunea penala se pune in miscare prin plangerea formulata in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului, in cazul dvs. de la data comiterii faptei.
Plangerea se adreseaza parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Probati plangerea cu inscrisuri ( contractul de proprietatea al imobilului, adeverinta de la Asociatia de proprietari din care sa rezulta data din care nu mai locuiti in acest imobil) si 2 martori.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
plangere penala am facut..dar politia s-a axat mai mult pe loviri...iar de atunci au trecut 2 lunisi cateva zile....nu s-a specificat nimic de alungarea din casa de catre cei de la politie......doar i s-a spus ca daca a schimbat yala trebuie sa imi dea si mie o cheie.....lucru pe care sotul meu nu l-a facut.
Formulati plangerea.
Nu doresc sa discut aici despre practica si experienta mea profesionala pentru ca nu este cazul, insa pot doar sa va spun ca in 2 cazuri similare situatia s-a rezolvat in 2 saptamani de la data depunerii plangerii.
Doamna,refuz sa cred ca in Romania nu este nici o institutie care sa protezeze mama si copilul minor ,care sunt in situatia de a fi maltratati fizic si psihic ,alungati din casa ,si nimeni sa nu i-a nici o atitudine pina in momentul rezolvarii problemei cu partajul si divortul .Asta nu poate fi adevarat .Va rog cereti sa fiti protejata cineva trebuie sa fie platit de statul Roman sa o faca .Depinde doar de dumneavoastra sa stiti cum sa cereti acest lucru.Este un drept pe care imi dau seama cu mare tristete ca femeile si mamele din Romania inca nu-l cunosc.Aici nu este vorba doar de un banal proces de divort sau partaj .Aici ,inainte de toate sunt in joc trei vieti .De aici trebuie inceput.
Partaj
pedrosolitar
Am divortat de sotie. am 4 copii majori si unul minor. Avem o casa ce am construit-o in timpul casatoriei dar terenul este mostenire parinteasca.Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)