avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vrem sa divortam dar nici eu si nici sotia mea nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vrem sa divortam dar nici eu si nici sotia mea nu suntem in romania

Buna seara am si eu o problema vrem sa divortam dar nu suntem in tara cum am putea face unde am putea sa ne adresam fara sa fim nevoiti sa venim in romania si cat mai urgent posibil
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 07:51, 12 Martie 2011
Daca nu aveti copii minori, divortul dureaza foarte putin, adica se poate termina la primul termen de judecata.
Va alegeti avocatii, apoi la Consulatulatul sau Ambasada Romaniei din statul unde va aflati, sau la un notar, intocmiti o procura speciala prin care imputerniciti avocatul sa va reprezinte in procesul de divort.
Depinde unde ati avut ultimul domiciliu comun..... actiunea se va depune la Judecatoria in circumscriptia careia se afla acesta.
Durata procesului in timp depinde de incarcatura instantei: de ex. in Bucuresti se dau termene si in octombrie, pe cand la Judecatoriile din provincie termenul poate fi si peste o luna.
Cu stima, av. Tonica Daniela
marius stratone a scris:

cum am putea sa facem mai exact cum angajam avocati si cam cat ar dura

Exista modalitati juridice sa angajati avocat.In primul rand trebuie sa discutati despre cat il veti plati dupa ce veti alege un avocat.
Procura trebuie facuta la consulat sau la un notar.
Este indicat ca sa aveti avocat si dvs. si sotul.
Dovada cu resedinta este si ea necesara.
la consulatul roman in italia se poate face ceva in legatura cu problema noastra? va multumim
Teroric, da. Dar fiind o legea noua, poate ca nu s-a pus la miscare prin ordin ministerala respectiva. Intreaba, fiind consulatul prin natura sa oficiu de registru civil pentru cei din strainatate, daca au primit ordini sau pentru pentru asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ioanapricop ioanapricop buna ziua recurg la aceasta solutie pentru ca nu reusesc sa gasesc raspunsuri la intrebarile care le am sunt casatorita in romania cu un roman locuim ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)
Divort -partaj cu un cetatean strain lia80 lia80 M-am casatoriat in 2005 in Marea Britanie cu un cetatean britanic, dupa care am recunoscut casatoria si in Romania-Bucuresti. Avem o casa de vacanta amindoi ... (vezi toată discuția)