avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri pentru diagnostic gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri pentru diagnostic gresit

Buna ziua,

Va relatez o situatie cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat:
Sotia mea a dorit sa mearga la o clinica particulara pentru un control deoarece acuza dureri.
In urma controlului profesionnist (facut de medicii clinicii cu aparatura necesara) i s-a emis, in scris, diagnostic: cancer.

Evident ca s-a speriat (oricine s-ar speria) asa ca ne-am gandit sa mergem si la alta clinica (in Bucuresti) pt o confirmare.
In urma controlului diagnosticul a fost ca nu are absolut nimic!
Nedumeriti am hotarat sa mai cheltuim bani pt inca un control la alta clinica, control care de asemenea a stabilit ca sotia mea nu avea absolut nimic.

Intrebare:
Am decis sa actionam in judecata clinica care a diagnosticat cancerul si sa solicitam atat obligarea acesteia la plata cheltuielilor pe care le-am facut cu controalelel, cu deplasarea etc., cat si daune morale pt starea de spaima pe care ne-a creat-o.

Ma puteti ajuta cu un sfat daca ati mai intalnit astfel de cazuri? Cum mi-as putea intemeia in drept actiunea si care ar fi sansele sa obtin si rambursarea cheltuielilor si daunele morale? Care ar putea fi un cuantum "acceptabil" al acestor daune daca dvs. de exemplu vi s-ar diagnostica cancer si de fapt nu aveti nimic?

Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 09:24, 11 Martie 2011
Da sunt multe cazuri similare celui prezentat de dvs
Recuperarea cheltuielilor poate fi posibila si este conditionata de probarea temeinica a acestora
Daunele morale,pot fi solicitate si justificate prin consecintele si prejudiciile de sanatate - eventual probate ca ar fi fost cauzate prin diagnosticul eronat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putina atitudine in fata lipsei de etica profesionala si lipsei de profesionalism barsani2001 barsani2001 Buna, As dori sa stiu care sunt sansele de castig daca se da in judecata un medic care a pus un diagnostic gresit (cancer pe col uterin)...este in primul ... (vezi toată discuția)
Spitale... medici... românia ContSters325926 ContSters325926 Acum doua luni,am simtit odurere intercostala,durere care se tot accentua si am mers la medlife...minau pus diagnostic de :nevralgie intercostala,dupa doua ... (vezi toată discuția)
Neglijenta stomatologica! Patrascanlili Patrascanlili Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in aceasta problema: anul trecut tata si-a facut o lucrare dentara(proteza) iar medicul nu l-a informat si nici indrumat , ... (vezi toată discuția)