PFI=PERSOANA FIZICA INDEPENDENTA
In afara de salariu sunt si coordonator la avon, si agent la o firma de asigurari, acolo sunt persoana PFI, nu stiu daca pana la urma trebuie sa platesc, Somaj, CAS, CASS, unii zic ca da altii ca nu, caut pe net raspuns nu gasesc nimic concret, la sanatate am fost anul trecut in august sa depun declaratia si sa platesc, mi-au primit declaratia dar nu am putut platii ca nu aveam adeverinta cu venitul pe 2006-2010, am facut rost si de aia cand m-am dus sa platesc mi-au zis ca nu trebuie sa platesc si sa depun nimic deoarece sunt salariata, daca nici angazatii lor nu stiu atunci pe cine sa intreb?
Se depune declaratia de venit (200) cu venitul realizat pentru anul 2o1o, chiar daca este zero sau piewrdere, cazuri in care se depune si declaratia 223 pentru veniturile estimaten pentru nanul 2o11, care btrebuie sa fie in profit, dupa care se regu8larizeaza platile la fisc, CASS si CAS. Atentie, chiar daca nu ai venituri exista obligatia platii taxelor si impozitelor catre fisc, CAS (care esteb substantial) si CASS.
Daca nu mai lucrati suspendati sau radiati firma, ca va paste o suma enorma din sceloe datorate, penalitati si intarzieri, plus amenda pentru nedepunerea in tremen a declaratiilor.
Cei care au contract de munca, nu platesc CAS dar platesc CASS, care se regularizeaza anual pe baza declaratiilor de venit - comunicarilor de impozit den la fisc, care nu poate fi mai mica decat cele datorate pentru salariul minim.
s-ar putea sa existe o portita de a scapa de plata cass .conform legii 95/2006 art 222 sunt obligati ca cel putin o data pe an sa te instiinteze ;daca nu te-a instiintat este vina lor nu a ta!!
Sunt bine venite astfel de portite!!!
Din pacate este un drept si nu o obligatie din partea lor, banuiesc astfel ca nu poti justifica lipsa dorintei de a beneficia la un drept; pt neplata contributiei...
Pagina 4 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5