avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice semnare contract
Discuție deschisă în Achiziţii publice

semnare contract

Buna ziua.
Am castigat o licitatie, am semnat (noi) contractul, si de o luna sta la ei - trebuia semnat de cinci persoane.
La fiecare 2-3 zile ni se zice ca mai dureaza.
Nu am vazut nicaieri un termen pana la care autoritatea contractanta e obligata sa semneze contractul.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:32, 17 Iunie 2009
Licitatia este pe baza OG 34?
Daca da , atunci este un termen de 15 zile , daca nu e lasata la latitudinea partilor.
si in ce articol se prevede asta, ca eu nu am gasit nimic? doar termenele de 6 si 11 zile inainte de care nu se poate.
Conform art. 205 Ord. nº 34/2006- modificata prin Ord.nº 19/2009:
(1) Autoritatea contractantă are dreptul de a încheia contractul de achiziţie publică/acordul-cadru numai după împlinirea termenelor de:
a) 11 zile de la data transmiterii comunicării privind rezultatul aplicării procedurii, în cazul în care valoarea estimată, conform prevederilor cap. II secţiunea a 2-a a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru, este mai mare decât pragurile valorice prevăzute la art. 55 alin. (2);
b) 6 zile de la data transmiterii comunicării privind rezultatul aplicării procedurii, în cazul în care valoarea estimată, conform prevederilor cap. II secţiunea a 2-a a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru, este egală sau mai mică decât pragurile valorice prevăzute la art. 55 alin. (2).
(2) Contractul de achiziţie publică/acordul-cadru încheiat înainte de împlinirea termenelor prevăzute la alin. (1) este lovit de nulitate.
(3) Autoritatea contractantă nu are obligaţia de a respecta termenele prevăzute la alin. (1) în următoarele cazuri:
a) atunci când prezenta ordonanţă de urgenţă nu prevede obligativitatea publicării unui anunţ sau a unei invitaţii de participare;
b) atunci când contractul de achiziţie publică/acordul-cadru urmează să fie încheiat cu un operator economic care a fost singurul ofertant la respectiva procedură de atribuire şi nu există alţi operatori economici implicaţi în procedura de atribuire;
c) atunci când este atribuit un contract subsecvent unui acord-cadru sau ca urmare a utilizării unui sistem dinamic de achiziţie.
(4) Prevederile prezentului articol se aplică în mod corespunzător şi în cazul organizării unui concurs de soluţii, precum şi în cazul atribuirii contractelor prevăzute la cap. VII.
stiu asta foarte bine, dar se pare ca autoritatea contractanta are numai drepturi,
eu voiam sa stiu daca sunt obligati sa-l incheie intr-un anumit termen.
in opinia mea este in interesul Autoritatii sa incheie Contractul cat mai repede...
oricum cred ca trebuie incheiat in perioada de valabilitatea a ofertei...
ati constituit garantia de buna ejecutie?

Alte discuții în legătură

Termen declarare castigator madairina madairina As dori sa stiu care este termenul legal in care autoritatea contractanta trebuie sa anunte castigatorul la o cerere de oferta si ce se intampla daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie cerere de oferte anulata Elleny Elleny Buna seara! Stie cineva daca se pot depune contestatiie privind anularea unei proceduri de cerere de oferte, si daca da care este termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)