avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice cerere oferte online
Discuție deschisă în Achiziţii publice

cerere oferte online

Buna ziua!

In cazul unei cereri de oferte online se pot accepta documentele de calificare depuse de un ofertant la sediul societatii insosite de o adresa in care justifica aceasta prin nefunctionarea sistemului SEAP in ziua depunerii ofertei si de copia adresei catre SEAP? Acesta nu a reusit decat sa se inscrie ca participant si nu a reusit decat sa introduca oferta financiara.
Intr-adevar, in cursul aceleiasi zile nici noi nu am putut accesa sistemul fiind de multe ori "indisponibil" si nu am reusit nici sa luam legatura telefonic cu nimeni.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
creatza_70, utilizator
Cel mai recent răspuns: vizamali , utilizator 08:56, 22 Martie 2011
De obicei sistemul (SEAP) "descalifica" toti ofertantii ce nu indeplinesc conditiile minime solicitate prin anunt: depunerea doc de calificare si introducerea ofertei de pret. De fapt, oferta de pret poate fi vizualizata de catre AC abia dupa ce aceasta isi da ok-ul asupra criteriilor de calificare. In mod normal ar trebui ca ofertantul sa aiba incarcate documente in aceasta sectiune pt a putea fi declarat admisibil, si abia dupa aceea ar trebui sa fie accesibila AC-ului oferta de pret.
Aici ar trebui sa ne dati mai multe detalii tehnice: ati definit criterii de calificare in cadrul invitatiei? sunt mai multi participanti la procedura? va este accesibila oferta de pret indrodusa de ofertantul care nu a reusit sa incarce documentele?
Am definit criteriile ... este obligatoriu.
Ofertantul apare ca participant dar nu are niciun document incarcat. Avem o adresa din partea lor prin care justifica faptul ca nu au putut incarca documentele si un plic sigilat care contine documentele de calificare si oferta tehnica.
Oferta financiara nu o stim, fiind in momentul evaluarii tehnice.
Ar trebui sa vedeti daca exista posibilitatea, tehnic vorbind, pe SEAP, de a declara admisibila oferta, chiar si fara documente incarcate (desi ma indoiesc).
Cred, totusi, cel mai indicat ar fi sa sunati la SEAP, le expuneti problema si sa vedeti si ce solutii va ofera ei, avand in vedere ca dvs aveti oferta pe suport fizic.
Din punct de vedere tehnic se poate declara admisibila oferta fara niciun document incarcat. Am incercat sa bifez "+" in dreptul ofertantului respectiv si n-a fost nicio problema.
Celor de la SEAP le-am scris dar mi-au raspuns ca la ei nu exista nefunctionalitati. (sa fim seriosi!), iar apoi, crezand ca ii contactez din partea ofertantului, m-au indrumat spre autoritate.
Avand in vedere faptul ca din punct de vedere tehnic puteti declara oferta admisibila si fara a fi documente incarcate, atunci rezolvarea e simpla:
1. dvs detineti oferta pe suport fizic depusa pana la data deschiderii, deschideti plicul, verificati documentele si daca ofertantul indeplineste conditiile de calificare si ceritele tehnice sunt respectate
2. declarati in SEAP oferta admisibila
3. vizualizati apoi oferta de pret
4. intocmiti raportul procedurii
PV de deschidere a ofertelor nu trebuie intocmit (HG 928 art 33 alin 5)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
artgon, utilizator

Alte discuții în legătură

Termenul de evaluare la licit on-line zinates zinates Care este diferenta intre conditii de deschidere a ofertelor la on -line si la off-line? La off line stiu ca termenul completat aici este de fapt data si ora ... (vezi toată discuția)
Eligibilitate suprafin suprafin Am participat la o licitatie electronica si am incarcat o suma de documente pe SEAP, respectiv documentatia de calificare, insa la verificarea ulterioara pe ... (vezi toată discuția)
Licitatie (cum depun actele pe seap in calitate de ofertant) popalexa popalexa buna seara cum atasez actele pt o licitatie, ale carei documente se depun on-line pe seap?.... cum fac legatura intre documentele incarcate si licitatia in ... (vezi toată discuția)