avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit profit firma nou infiintata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit profit firma nou infiintata

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru o firma infiintata in februarie 2011 ,platitoare de impozit pe profit , care este suma de plata pentru primul trimestru?
Primul trimestru se incheie la data de 31.03.2011 !
Stiti de pe acum cuantumul veniturilor impozabile ale acestei societati?
Stiti sigur ca veti iesi pe profit? ....daca veti avea pierdere in balanta suma impozitului e 0 .....B-) ......mult succes in activitate!
Va multumesc, dar stiu ca pentru 2011 se plateste impozit pe profit anticipat pentru societatile nou infiintate conform art.34 al.7 din cod fiscal
Platile anticipate, cu exceptia bancilor, se aplica cu 01.01.2012 cf art 34, alin 1, lit b.

Alin 7 la care faceti referire:
"(7) Prin excepţie de la prevederile alin. (6), contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. a) nou-înfiinţaţi sau care la sfârşitul anului fiscal precedent înregistrează pierdere fiscală efectuează plăţi anticipate în contul impozitului pe profit la nivelul sumei rezultate din aplicarea cotei de impozit asupra profitului contabil al perioadei pentru care se efectuează plata anticipată. "

spune ca pt cei infiintati in cursul anului, platile anticipate se stabilesc prin aplicarea cotei de 16% asupra profitului contabila al perioadei pt care se efectueaza plata.

In functie de veniturile si cheltuielile pe care le aveti pentru febr.si martie.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata anticipata la o firma nou infiintata? loredana.m loredana.m Buna ziua, am o mare dilema pe care va rog din suflet sa ma ajutati sa o rezolv. In luna august 2010 am infiintat o societate comerciala. La sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar 2010 calin.AVRAM calin.AVRAM Revin cu o discuție precedentă, legată de impozitul forfetar pentru anul 2010 la societăți înființate in anul 2010. Întrebarea este dacă o ... (vezi toată discuția)
Impozitare micro 2009 krisztina krisztina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se impoziteaza un SRL infiintat in febr 2009, ca si microintreprindere, pe trim 2 /2009? Va multumesc (vezi toată discuția)