avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Competenta teritoriala a instantei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Competenta teritoriala a instantei

Exceptia competentei teritoriale a instantei in proces succesoral
Cel mai recent răspuns: adriana-de , utilizator 19:19, 11 Martie 2011
Este competenta instanta din localitatea in care se afla bunurile imobile.
Instanta de apel din Timisoara a ridicat exceptia incompetentei teritoriale, a anulat sentinta din fond si a trimis procesul de anulare a succesiunii dezbatute in Timisoara spre rejudecare la judecatoria sectorului 1 din Bucuresti in baza art.14 pct. 2 , art. 19 c. pr. civ si art. 155 din Legea 105 /1992 deoarece defuncta a avut ultimul domiciliu in Germania unde a si decedat. Eu, ca reclamant , declarat ca strain de succesiune la dezbaterea succesiunii a carei anulare o cer, de catre celalalt mostenitor, sunt de acord cu aceasta hotarare. Paratul a facut recurs la exceptia de necompetenta hotarata de instanta de apel si a castigat.
Avand in vedere ca conform art. 14 C. proc. civ., competenta teritoriala a instantei ultimului domiciliu al defunctului este exclusiva si absoluta iar conform Art. 159, C.pr.civ. regulile cu privire la competenta teritoriala exclusiva sunt imperative va rog mult sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a ataca hotararea, ilegala dupa parerea mea, a instantei de recurs.
Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare data cu incalcarea competentei materiale si teritoriale olivia stoicescu olivia stoicescu Ce se intampla cu o hotarare care s-a dat cu incalcarea competentei materiale si teritoriale(ramane valabil ce s-a judecat sau procesul se reia de la 0)? (vezi toată discuția)
Art 162 cod procedura civila. help! exoexo exoexo Va rog sa-mi explicati la ce se refera art 162 Cod procedura civila. Se refera la faptul ca pot invoca in recurs necompetenta materiala chiar daca nu am ... (vezi toată discuția)
Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)