avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... prescriere datorii la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

prescriere datorii la intretinere

Fiind plecat din tara,am restante la plata cheltuielilor de intretinere la nivel de circa 4 ani.Asociatia de proprietari nu m-a actionat in judecata, pe de o parte si pentru faptul ca inainte de plecare am realizat lucrari de zugravire si punere gresie si faianta pe scara blocului, lucrari ce nu au fost decontate niciodata.
Am revenit in tara. Conducerea asociatiei s-a schimbat , au aparut proprietari noi, blocul are o singura scara , iar eu nu am documente legale care sa dovedeasca lucrarile executate, deci nu pot fi despagubit.
Am citit un interviu al d=lui Radu Opaina care spune se pot prescrie datoriile la intretinere mai vechi de 3 ani, conform prevederilor Codului civil ( Legea 287/2009).Am citit capitolul prescriptii din Codul civil si cred ca situatia mea s-ar subscrie art 2500 coroborat cu art 2506 si 2517.
INTREBARE
Care este procedura?Este suficienta inaintarea unei cereri catre asociatie ptr prescrierea acelor datorii mai vechi de 3 ani in baza Codului civil si a legii 287/2009? .Sunt identificate corect articolele in Codul Civil?
buna ziua !
am urmatoarea speta legat de presciptia cotelor de intretinere :
-1 ianuarie 2011 cote restante 8000 ron penalitati 6000
- decembrie 2014 se deschide actiune in instanta si se dispune efectuarea expertizei pt perioada ianuarie 2011- noiembrie 2013
- plati in perioada ianuarie 2011 - noiembrie 2013 - 6000 ron
- plati dupa introducerea actiunii 5000 ron
- in cursul anului 2011 a mai fost deschis un dosar pentru cotele restante pina la luna decembrie 2010 dar acesta nu s-a finalizat , a fost suspendat

intrebare : sting soldul restant ( cote plus penalitati ) cu platile efectuate 6000+5000 sau le distribui cotelor de intretinere ce fac obiectul expertizei ?
Raspunsul dat de catre @Adriantot - desi dat in Sambata, 12 Martie 2011, 16:42, este perfect valabil si pentru dvs. - acum.
Mergeti la asociatie si discutati, pentru ca numai instanta poate hotari ceva in acest sens. Vreau sa va spun ca hotararile instantantelor sun imprevizibile si uneori nu au nimic de-aface cu realitatea... Va spun acest lucru deoarece la un moment dat asociatiei noaste ne-au fost repinse penalizarile intr-un proces deoarece, chipurile aceste penalizariar fi fost calculate in avans! Nici nu-ti vine sa crezi ce a inteles instanta. Desigur, am contestat hotararea si am cerut clarificarea solutiei... Ni s-a dat dreptate, practic pe aceleasi documente, nu am mai atasat absolut nimi la dosar - am cerut sa ni se explice cum de s-a ajuns la aceasta concluzie. Toate acestea nu au facut decat sa se tergiverseze lucrurile vreo 6 luni. Motivele le-am aflat mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari mai vechi de 3 ani magdamaria magdamaria buna ziua, as vrea sa stiu daca este adevarat ca penalizarile mai vechi de 3 ani se prescriu. si daca da, imi puteti spune ci care este temeiul legal pt ... (vezi toată discuția)
prescrirea penalizarilor tutu? tutu? care este legea care prevede prescrierea penalizarilor,deoarece dupa timp de 3ani si 1 luna au aparut penalizari pe listele de intretinere . Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)
Bună seara! eu sunt restanțier la întreținere În fiecare ... Uther Uther Bună seara! Eu sunt restanțier la întreținere În fiecare lună plătesc 200 lei.Am crezut că din aceasta sumă mi se va opri întreținerea pe luna ... (vezi toată discuția)