avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare

In baza legii contenciosului administrativ este necesar sa se formuleze o cerere prealabila adresata administratiei finantelor publice, prin care sa se solicite restituirea taxei de prima inmatriculare.
Daca a expirat termenul de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de stabilire a taxei de poluare pentru inmatricularea autovehiculelor, mai pot formula cerere de chemare in judecata? Sau mi se va respinge cererea?
Opinii?
Cel mai recent răspuns: seuleanraul , utilizator 19:46, 12 Mai 2011
Buna ziua!
As avea si eu cateva intrebari, daca are cineva timpul si cunostintele necesare sa-mi raspunda, va rog mult!
Am inmatriculat o masina in martie 2010 si o alta in noiembrie 2010, platind, bineinteles, taxele auto la AFP Galati. Nu am facut procedura prealabila pana acum, insa intentionez sa fac acest lucru. As vrea sa stiu daca mai pot face procedura prealabila, avand in vedere ca au trecut cele 30 de zile pe care legea contenciosului administrativ le prevede. Si daca da, la ce lege fac referire in intemeierea cererii? Termenul de prescriptie de 5 ani mentionat anterior este termenul in interiorul caruia poate fi facuta procedura prealabila sau actiunea in instanta?
Va multumesc mult!
Vedeti raspunsul de mai sus!
1. Termenul de prescriptie de 5 ani mentionat anterior este termenul in interiorul caruia poate fi facuta procedura prealabila sau actiunea in instanta????

2. este vorba de termenul de 5 ani prevazut de art. 135 din oug 92/2003 (cod proc fiscala) ????


termenul de 5 ani prevazut de og 92/2003 se refera la termenul inauntrul caruia puteti cerere restituirea sumei de bani la organul fiscal emitent...asadar, rezulta ca puteti cere restituirea sumei in termen de 5 ani, nu se refera la termenul in care puteti introduce actiunea...actiunea trebuie sa fie introdusa in termen de 6 luni de la raspunsul finantelor...
dar poate fi invocat si prevazut si termenul general de prescriptie, si anume cel de 3 ani...
multa bafta!
si daca a trecut termenul de 30 de zile in care trebuia sa indeplinesc procedura prealabila (cererea prealabila) la Admin Finantelor Publice si nu am facut respectiva cerere in termenul mai sus indicat, mai pot introduce actiunea la instanata de contencios cu sanse reale de castig????

Alte discuții în legătură

Taxa auto titi marina titi marina Va salut, cu stima. Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto. Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)
actiune pentru restituire taxa poluare abby abby Am solicitat AFP restituirea taxei auto platita in decembrie 2010. Raspuns negativ . Am o nelamurire .Acum la instanta ce trebuie sa cer ?Cate capete de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto dupa 3 ani nanet nanet Buna ziua Am platit taxa de poluare acum 2 ani si 10 luni, Mai pot face ceva in instanta pentru recuperarea sumei, tinand cont ca nu am contestat in 30 de ... (vezi toată discuția)