avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cine plateste amenda?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cine plateste amenda?

Buna ziua!
Am si eu o nedumerire.
Sunt divortata de aproape 4 ani , iar fostul meu sot a primit o amenda pentru tulburarea linistii publice, dupa pronuntarea divortului, cand noi doi eram demult separati.Bineinteles , amenda nu a binevoit sa o plateasca nici in ziua de azi. Pe mine ma intreaba mereu de acea amenda , atunci cand platesc impozitul pe casa, functionara de la taxe si impozite.
Intrebarea mea este ce se va intampla cu aceasta amenda? Vad ca valoarea ei nu a crescut, ma gandeam ca se va majora din cauza penalizarilor pentru neplata de atata timp. :-/
Sau se poate prescrie o amenda, dupa 3 ani?
Mentionez ca eu locuiesc in apartamentul,bun comun cu fostul sot,pe care l'am castigat in urma procesului de partaj. iar el nu stiu unde locuieste sau daca mai figureaza cu adresa mea.
Multumesc frumos pentru atentie !
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:42, 21 Martie 2011
freeelis a scris:

Depuneti o adresa la registratura prin care le comunicati acest lucru ... anexati un document care sa ateste ca fostul dvs sot nu mai locuieste la adresa respectiva ...

Ce fel de document atesta ca fostul sot, nu-i mai locuieste acolo ?
Daca amenda a fost data cand fostul sot era inca coproprietar, amenda va fii incasata de la acea adresa, indiferent ca sotul, acum, nu mai locuieste acolo, iar "transferul" amenzii la o noua adresa a fostului sot, nu este posibila, ptr. ca pe procesul verbal de amenda exista deja o adresa.
Ar fi absurd ca unui contravenient sa-i tot fie anulat procesul verbal de contraventie si sa-i fie facut altul pe o noua adresa ... la care de fapt nu a comis nici o incalcare de lege.:stunned:
Daca ati castigat apartamentul la partaj si aveti o hotarare in acest sens, teoretic ar fi trebuit sa deschideti rol fiscal pe numele dvs. (daca nu ma insel in termen de 30 de zile). Din momentul in care va exista un rol fiscal pe numele dvs. amenda respectiva va ramane pe vechiul rol fiscal si este treaba finantelor sa o execute. Dvs. faceti si o adresa scrisa, cu numar de inregistrare, prin care sa le precizati celor de la finante ca respectivul nu mai locuieste la adresa respectiva si nu mai este propietarul imobilului. Atasati o copie a hotararii de divort si o copie a deciziei de partaj. Este posibil ca finantele sa va pretinda copiii legalizate.
Privitor la precriptie amenda se prescrie la sfarsitul anului calendaristic in care respectiva amenda implineste 5 ani (adica o amenda data in 2006 se va prescrie la sfarsitul anului 2011). Daca finantele hotarasc sa treaca la executare silita o vor face urmarind CNP-ul persoanei amendate, nu adresa pe care o avea in momentul in care a fost amendat.
spiridon vasilica a scris:

Si de tot atatia ani am informat persoana din spatele ghiseului, care imi incaseaza plata pentru taxele aferente anului in curs, ca numitul este fostul meu sot si nu mai locuieste la adresa respectiva. Ce pot sa fac mai mult de atat?

Instiintarea ati facut-o asa... verbal? Nu are nici o valoare. Instiintati cu inscrisuri depuse la registratura pe care veti avea un numar de inregistrare. Eventual atasati o copie a hotararii de divort care sa vina in sprijinul afirmatiilor dumneavoastra cum ca fostul sot nu mai are legatura cu domiciliul dumneavoastra.
Nu aveti dreptate. Eu am divortat si mi-am schimbat permisul dupa 7 ani. In acest timp toate amenzile de circulatie au fost transmise pe fosta adresa. Fostul meu sot i-a instiintat ca nu mai locuiesc la acea adresa. Asa ca m-am trezit cu toate amenzile la actuala adresa. Pe procesul verbal de contraventie este trecut un CNP. Dupa acest CNP poti fi gasit.
Amernzile se prescriu dupa 3 ani de la ultima instiintare. Cum noi suntem instiintati anual, atunci cand trebuie sa platim impozitele, inseamna ca nu se vor prescrie.
Ce nu am dreptate?

Alte discuții în legătură

Despre cum devii victima incompetentei functionarilor de la directia taxe si impozite. mateigeamina mateigeamina Povestea incepe undeva in anul 2006. In acel an, sotul meu, a primit o instiintare de plata (de la Directia Taxe si Impozite) prin care i se comunica ca are ... (vezi toată discuția)
Amenda primita acum de la radarele fixe interzise robertsega32 robertsega32 Prin aprilie, mai, inainte de a fi interzise radarele fixe, am primit acasa 2 instiintari. Masina mea a fost surprinsa ruland cu 112 km/h si 80 km/h in doua ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la finante la locul de munca in legatura cu un set de amenzi uitate. bogdanielo bogdanielo Salut, Firma la care lucrez a primit o notificare de la finante sa puna oprire pe salariu pentru o amenda contraventionala de 380 lei. Mai exact pe aceea ... (vezi toată discuția)