avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare acte de identitae
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare acte de identitae

Buna ziua ,


Fostul concubin refuza sa-mi dea C.I. si Certificatul de Nastere . Mentionez faptul ca am convietuit impreuna 13 ani ,avem 3 copii iar eu am fost nevoita sa fug de acasa din cauza abuzurilor fizice . Am depus o plangere la politie impotriva acestuia pentru abuz . Cum pot proceda pentru a-mi recupera actele de identitate ? Pot merge la Parchet pentru a depune o plangere pentru ca acesta imi retine actele ? Ce cale legala pot urma ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: carmen cucu , utilizator 13:27, 12 Martie 2011
Da, aceasta ar fi solutia , depuneti plangere.Concubinul dvs. ar putea fi tras la raspundere pentru infractiunea de furt calificat, deoarece v-a sustras documente care va servesc pentru legitimara sau identificare sau dovedirea starii civile.
Va multumesc din suflet!
Va mai deranjez inca o data . Plangerea sa o fac la Parchet sau la Politie ?
La Politie imi este frica sa merg pentru ca ma pot intalni cu el .

Va multumesc inca o data !

Puteti depune plangerea diresct la parchet, aveti aceasta alegere.Nu uitati insa sa prezentati si dovezi ale celor afirmate.Orice veti sustine in respectiva plangere , va trebui sa probati, altfel riscati sa faceti un denunt calomnios, luccru ce v-ar putea atrage probleme.
Cum as putea dovedi ? Eu am fugit noaptea de acasa cand el a adormit iar actele mele au ramas in casa . El poate recunoaste sau nu . Cum as putea proba acest lucru ? Am mers la locuinta impreuna cu 2 politisti sa imi iau actele si ceva din lucruile personale iar el a spus ca nu stie unde imi sunt actele pt ca s-au jucat copii cu ele . Ma gandesc ca le poate chiar arunca .

Alte discuții în legătură

Situatie deosebita cvlad cvlad Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare. De catva timp prietena mea s-a mutat la mine, bineinteles i-am dat cheia de la apartament. Azi am ... (vezi toată discuția)
abuz de incredere Djtibihr Djtibihr Buna ziua as avea si eu nevoie du un pic de ajutor din patrtea dv in primul rand ma numesc Tiberiu si am problema urmatoare :acum cativa ani am cumparat o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal –rechizitoriu si urmari proces_ro proces_ro Sunt reclamant intr-un dosar penal, care este inca la politie de un an. Ofiterul care face cercetarile mi-a spus ca dosarul va fi curand inaintat la parchet. ... (vezi toată discuția)