avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie deosebita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie deosebita

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare. De catva timp prietena mea s-a mutat la mine, bineinteles i-am dat cheia de la apartament. Azi am primit un sms prin care imi spunea ca si-a luat lucrurile si a plecat. Dar din casa a disparut si o suma de bani si lucrurile cumparate de mine pt care am bonuri. Ce pot sa fac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:25, 6 Ianuarie 2011
puteti face plingere penala ptr furt. insa va trebui sa dovediti existenta bunurilor disparute la data savirsirii furtului si proprietatea dvs asupra lor impreuna cu iesirea lor din patrimoniul dvs fara a avea permisiunea dvs.

daca va sustine ca le-ati dat de buna voie nu veti avea nici o sansa.
Multumesc. Si nici in ceea ce priveste banii am vreo sansa?
Ultima modificare: Duminică, 26 Decembrie 2010
cvlad, utilizator
Buna seara,

Jenant gestul prietenei dvs..Domnii avocati va vor spune sa-i faceti reclamatie la politie pentru furt.Asa este logic si corect.Cine fura,sa suporte consecintele faptei savirsite.Mai este o modalitate de rezolvat aceasta neplacuta situatie, si anume cea de a merge la ea acasa..( la parinti )eventual,pentru a rezolva incidentul intr-un mod mai (elegant).Ceva s-a intimplat intre dvs.si ea,de si-a permis sa faca acest gest.Nimeni nu pleaca nemotivat dintr-o relatie,cu atit mai mult(cu anumite obiecte ,bani..etc) care nu-i apartin.Posibil ca ea sa spuna ca este ( jumatatea ce i se cuvine)..cine stie in afara de dvs.si ea.
Am incercat sa o sun dar isi tine telefoanele inchise, sau si le inchide imediat ce imi vede numarul. Nu s-a intamplat nimic, sau asa stiu eu. Am fost plecati la parinti fiecare de Craciun (de comun acord), chiar am condus-o la plecare si azi am aflat surpriza...
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
cvlad, utilizator
Singura solutie este sa mergeti la parintii ei,sa discutati cu ea.Dati mesaje pe nr.ei de tlf.in care-i explicati ce doriti de la ea,iar in caz contrar o veti reclama.Posibil sa se sperie,si va veti recupera bunurile si banii,fara alte complicatii.

Alte discuții în legătură

Furt - se poate retrage plangerea? alex alex alex alex Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema . Am o plangere prealabila la politie pentru furt.Am vorbit cu persoana care mi-a depus plangerea si ne-am ... (vezi toată discuția)
Dosar camera preliminara - pot invoca ceva dupa noul cod? pauldorin87 pauldorin87 in luna august 2012,mama partii vatamate sesizeaza politia pentru patrundere prin efractie in locuinta fiicei sale.organele de cercetare incep urmarirea ... (vezi toată discuția)
Articolul 210(251)furt intre rude ContSters83983 ContSters83983 Buna seara!Am si eu o problema.In urma cu 6 ani am luat la mine in casa o fosta colega de facultate,in fine in luna iulie a acestui an am constatat ca aceasta ... (vezi toată discuția)