avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ,,HARTUITA,, DE ITM
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

,,HARTUITA,, DE ITM

buna seara...in 8 zile am avut 3 controale de la itm , 2 dintre ele la acelasi punct de lucru, la 3 zile diferenta intre ele...rezultatul acestor controale au fost 2 amenzi a cate 6000 lei fiecare si un avertisment. Am fost in audienta la inspectorul sef adjunct si mi sa promis verbal ca ii va convoca pe toti inspectorii care au fost in control si voi primi un telefon unde mi se va explica situatia, care si din punctul de vedere al inspectorului sef adjunct,nu este normala.Precizez ca la primul control mi sa dat un plan de masuri si un termen de realizare,si totusi,dupa plecarea mea de la itm sa completat procesul de contraventie si trimis prin posta.Acum am programata audienta pentru a treia oara la inspectorul sef (primele doua sau reprogramat pe motiv ca a trebuit sa plece in judet).As vrea sa depun si o adresa scrisa pentru a primi un raspuns in scris intrucat ca verbal nu am nici o sansa sa mi se dea vreo explicatie...daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi esentiale pe care sa le pot folosi in adresa.MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: marinela dumitrele , utilizator 15:22, 14 Martie 2011
"2 dintre ele la acelasi punct de lucru, la 3 zile diferenta intre ele"
Dupa primul control vi s-a dat un termen de realizare: era de 3 zile???
Daca nu, in instanta pt abuz din partea autoritatilor.Vezi legislatie europeana, pt a avea vreo sansa.
Sau daca era vb despre celelalt pct de lucru si spuneti ca v-au trimis proc verbal prin posta, cum il motiveaza pt ca nu l-ati semnat? Caci ziceti ca v-au dat un termen de realizare, pe care probabil ca l-ati semnat...si de ce sa nu fi semnat si pe amenda?

PS Banuiesc ca va referiti la un abuz, nu la procedura, ca nu o sa-i bateti cu asta!
Sesizati Inspectia Muncii sau Corpul de Control al Ministerului Muncii ori a Agentiei Nationale a Functionarilor publici.
primul control a fost pe data de 10.02.2011 ,masura dispusa-sa transmit registrul general evidenta salariati format electronic cu termen de realizare 11.022011,iar procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor a fost completat dupa plecarea mea de la itm si trimis prin posta(adica cu data de 10.02.20110).al doilea control 17.03 2011 care sa term. cu un avertisment pt. ca la punctul de lucru nu a fost o copie a contractului de munca, al treilea control la acelasi magazin in data de 21.02. 2011 care sa term.cu o amenda de 6000lei desi aveam revisalul transmis, aveam contractul de munca al angajatului la mine,la fel dupa ce am plecat de la itm mi-a fost trimis prin posta procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor.Motivul de sanctionare ca angajatul a declarat ,,ca este in probe,,avand contract determinat pe o luna,fapt ce la determinat pe inspector sa deduca ca nu avea contract de munca desi era transmis la itm revisal-ul
intr-ul final am reusit,astazi, sa intru in audienta la inspectorul sef care bineinteles ca era pus la curent cu toate ,chiar si cu faprul ca am fost in audienta la inspectorul adjunct care mi-a promis la plecarea mea de la dansa din birou ca voi fi contactata telefonic si voi primi un raspuns dupa ce ii va convoca pe toti inspectorii care au fost in control.Mai mult d-na inspector sef mi-a spus ca trebuia sa merg personal sa intreb de raspuns,si...atunci nu inteleg de ce adjuncta mi-a spus ca voi fi contactata telefonic si nu mi-a spus sa revin peste 2..3...5....15 zile dupa raspuns.Sa revin la d-na inspector sef care la toate problemele ridicate de mine mi-a raspuns la fel adica,,daca gasim o firma cu probleme putem sa revenim in fiecare zi in control pana se pune in ordine,,...ciudat,atunci ce rost mai au planurile de masuri ,termenele de realizare care ti le impun?Cand am intrebat-o cum a fost posibil ca inspectorul care a fost in control sa ajunga la concluzia ca angajatul nu are contract de munca,desi eu aveam depus la itm revisal-ul,mi-a raspuns ca puteam sa depun revisal-ul si fara contract de munca...ce rost avea?Mai mult a subliniat faptul ca la fata locului nu era nici o copie a contractului de munca...ma intreb daca acesta era un motiv de sanctionare?Am intrebat-o de ce inspectorii nu i-au permis angajatului sa ne contacteze telefonic sa-i aducem o copie a contractului(ca despre plecarea angajatului acasa dupa contract ....nici nu poate fi vorba) aceasta mi-a raspuns ca ,,la venirea patronilor angajatii se pierd cu firea si se incurca in declaratii de aceea imediat dupa intrarea intr-o unitate se incepe a se completa o declaratie care este semnata de angajat....Din declaratia angajatului meu ca,,sunt angajat pe termen de o luna ,in probe,,inspectorul a dedus ca nu are contract de munca fara sa verifice nimic,fara sa arunce vreo privire peste contractul de munca cand i-l-am prezentat...la sediul itm.Ce pot sa fac?Catre cine sa ma mai adresez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: i.t.m.bucuresti-inspectia muncii -garda financiara. nici un raspuns... ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 23.06.2011 ( luna Iunie ) am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron Noi ... (vezi toată discuția)
Amenda itm netransmitere revisal in aceeasi zi Vexx Vexx Buna seara! De curand am primit o amenda de la ITM pentru netransmiterea la timp in revisal a unui contract pe care l-am inchis. (Art. 9 alin. 1 lit.c din HG ... (vezi toată discuția)
Carnet munca 2 exemplare bbrosg bbrosg Buna, poate ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat. Acum 2 luni mi-am schimbat locul de munca. Am fost de cateva ori la ITM cu decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)