avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie

Detin cota parte la o cale de acces. Celalalt ce detine cota parte la calea de acces a amplasat si construit casa pe calea de acces .Eu am fost nevoit sa modific limitele de proprietate cu alt vecin pentru a putea avea acces pe proprietatea mea unde am construit cu autorizatie de constructieSi am fost nevoit sa cumpar un teren la limita proprietatiii mele cu un alt vecin pentru a pastra conditiile din autorizaatia de constructie..Exista un termen limita pentru al actiona in judecata vazind ca taraganeaza o intelegere ?
Pentru aceste actiuni(modificare limita proprietate si cumparare de teren pentru pastrarea conditiilor de autorizatie de constructie) facute de mine pot solicita despagubiri ?
Ce alte despagubiri pot solicita pentru faptul ca vecinul a ocupat calea de accces cu construirea casei ,in acest fel modificanduse distanta dintre constructiile noastre fiind mai apropriate?
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 07:13, 14 Martie 2011
prima conditie este ca terenl sa fie in indiviziune cu titlul de folosinta comuna. Daca este proprietatea celui care a construit si dvs. ati gasit o alta modalitate de acces nu va sfatuim sa incepeti un proces.
Vecinul in cauza si-a construit casa fara autorizatie? Ca altfel nu vad cum i s-ar fi aprobat constructia pe un asfel se amplasament!
Sesizati in scris Inspectoratul Teritorial in Constructii si Primaria(urbanism, disciplina in constructii).
deci calea de acces este cu cota indiviza unde avem amandoi cota indiviza conform actului de vanzare cumparare.Deci titlu de folosinta comuna.
In cazul coproprietatii asupra unui teren, era nevoie de acordul dv(in forma autentica) pentru a putea construi(cu autorizatie) pe el, chiar si numai o particica din imobil.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
doina_manuela, utilizator
Este o limita de timp pentru actiune judecatoreasca din partea mea ? DECI DACA EFECTIV A CONSTRUIT IN ANUL 2008 (deci evident fara autorizatie din partea mea ,si cred ca nici de la Primarie) ,care ar fi timpul limita in care pot sa actionez in judecata?

Alte discuții în legătură

Drept de trecere Am si eu o problema ! Am cumparat in 2001 un teren pe o alee de acces unde au acces 4 familii. Am construit o casa cu autorizatie etc totul fiind legal , ... (vezi toată discuția)
Constructie ContSters186828 ContSters186828 Buna Ziua , Sunt coproprietar la o cale de acces privata cu cota indiviza . Unul di detinatorii de cota indivaza a amplasat casa si a construito pe ... (vezi toată discuția)
Problema inchidere hol de bloc socrates1 socrates1 Am achizitionat cu mult timp in urma un apartament a carui usa de intrare se afla in capatul coridorului (holului) de acces. Propietarul blocului in care se ... (vezi toată discuția)