Detin cota parte la o cale de acces. Celalalt ce detine cota parte la calea de acces a amplasat si construit casa pe calea de acces .Eu am fost nevoit sa modific limitele de proprietate cu alt vecin pentru a putea avea acces pe proprietatea mea unde am construit cu autorizatie de constructieSi am fost nevoit sa cumpar un teren la limita proprietatiii mele cu un alt vecin pentru a pastra conditiile din autorizaatia de constructie..Exista un termen limita pentru al actiona in judecata vazind ca taraganeaza o intelegere ?
Pentru aceste actiuni(modificare limita proprietate si cumparare de teren pentru pastrarea conditiilor de autorizatie de constructie) facute de mine pot solicita despagubiri ?
Ce alte despagubiri pot solicita pentru faptul ca vecinul a ocupat calea de accces cu construirea casei ,in acest fel modificanduse distanta dintre constructiile noastre fiind mai apropriate?
Inainte de a-l da in judecata, reclamati-l in scris la Inspectoratul teritorial in Constructii. In urma sesizarii dv, se va declansa un protocol, respectiv: va fi obligat sa intre in legalitate(si nu va putea, lipsind acordul dv.), apoi in lipsa intrarii in legalitate, ISC il va actiona in judecata, putandu-se merge pana la demolarea imobilului in urma unei hotarari judecatoresti.
Sigur, in paralel, puteti deschide si dv o actiune, dar aici las colegii avocati sa va indrume.
actiunile posesorii se exercita in termen de 6 luni de la intervenirea lor. in cazul in care exercitati actiunea in revendicare sau pentru servitute acestea pot fi exercitate oricand, pe durata termenului de prescriptie.
Drept de trecere
Am si eu o problema !
Am cumparat in 2001 un teren pe o alee de acces unde au acces 4 familii.
Am construit o casa cu autorizatie etc totul fiind legal , ... (vezi toată discuția)