avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie

Detin cota parte la o cale de acces. Celalalt ce detine cota parte la calea de acces a amplasat si construit casa pe calea de acces .Eu am fost nevoit sa modific limitele de proprietate cu alt vecin pentru a putea avea acces pe proprietatea mea unde am construit cu autorizatie de constructieSi am fost nevoit sa cumpar un teren la limita proprietatiii mele cu un alt vecin pentru a pastra conditiile din autorizaatia de constructie..Exista un termen limita pentru al actiona in judecata vazind ca taraganeaza o intelegere ?
Pentru aceste actiuni(modificare limita proprietate si cumparare de teren pentru pastrarea conditiilor de autorizatie de constructie) facute de mine pot solicita despagubiri ?
Ce alte despagubiri pot solicita pentru faptul ca vecinul a ocupat calea de accces cu construirea casei ,in acest fel modificanduse distanta dintre constructiile noastre fiind mai apropriate?
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 07:13, 14 Martie 2011
Inainte de a-l da in judecata, reclamati-l in scris la Inspectoratul teritorial in Constructii. In urma sesizarii dv, se va declansa un protocol, respectiv: va fi obligat sa intre in legalitate(si nu va putea, lipsind acordul dv.), apoi in lipsa intrarii in legalitate, ISC il va actiona in judecata, putandu-se merge pana la demolarea imobilului in urma unei hotarari judecatoresti.
Sigur, in paralel, puteti deschide si dv o actiune, dar aici las colegii avocati sa va indrume.
actiunile posesorii se exercita in termen de 6 luni de la intervenirea lor. in cazul in care exercitati actiunea in revendicare sau pentru servitute acestea pot fi exercitate oricand, pe durata termenului de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de trecere Am si eu o problema ! Am cumparat in 2001 un teren pe o alee de acces unde au acces 4 familii. Am construit o casa cu autorizatie etc totul fiind legal , ... (vezi toată discuția)
Constructie ContSters186828 ContSters186828 Buna Ziua , Sunt coproprietar la o cale de acces privata cu cota indiviza . Unul di detinatorii de cota indivaza a amplasat casa si a construito pe ... (vezi toată discuția)
Problema inchidere hol de bloc socrates1 socrates1 Am achizitionat cu mult timp in urma un apartament a carui usa de intrare se afla in capatul coridorului (holului) de acces. Propietarul blocului in care se ... (vezi toată discuția)