avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate

Buna ziua,

As dori sa stiu daca un functionar public isi poate deschide propria firma unde va fi administrator. Firma respectiva nu va avea nici o legatura cu locul de munca al functionarului public.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:15, 13 Martie 2011
De ceeste in incompatibilitate? Art. 96 din legea 161/2003 a fost modificat, mai intai prin legea 330/2009, apoi prin legea 284/2010, astfel incat functionarii publici pot desfasura activitati remunerate in mediul privat, doar ca acestea sa nu contravina cu fisa postului:
."Art. 96. - (1) Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice. Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, functionar public parlamentar sau functionar public cu statut special, potrivit fisei postului."
Iar la art. 94 din aceeasi lege nu vad interzis ca sa fie administrator la o societate comerciala, asa cum prevede art. 87 pentru primari si viceprimari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Lncompatibilitate functionar public ioanabsi ioanabsi Daca sunt functionar public de executie pot desfasura, in afara orelor de program, activitati in cadrul unui proiect din fonduri europene, cu timp partial de 4 ... (vezi toată discuția)
Situatie de incompatibilitate? crimea crimea Sunt functionar pblic la o primarie , lucrez ca si contabila si datorita banilor putini castigati m-am decis sa mai tin contabilitatea la o societate ... (vezi toată discuția)