avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara...as dorii sa va relatez pe scurt ,,povestea ,,mea si sa-mi spune-ti cum ar trebuisa procedez:bunicii mei sunt decedati,bunicul de 10 ani iar bunica de 4 luni,ei avand 2 case si 2 copii ,pe mama mea si unchiul meu care este decedat,unchi care are o singura fata....Bunicii in timpul cand unchiul meu traia ia facut acestuia act de donatie pe una dintre case..iar dupa ce acesta a decedat a stricat actul de donatie avand obligatia in sentinta sa-i asigure sotiei unchiului o parte din teren si casa prin act de vanzare cumparare ,acest lucru nerealizandu-se in timpul vietii celor 2 .bunicul lasand doar un testament prin care ii da acesteia o parte dar nu din casa promisa...cum o sa se imparta acum? se tine cont de testament sau de obligatia din sentinta de anulare a donatiei?
Cel mai recent răspuns: Amalia Dinu , Contabil 23:05, 13 Martie 2011
trebuie respectata dispozitia din hotararea judecatoreasca.
daca individul doreste ternul de sub constructie ? in urma hotararii jud. se spune clar ca revine fiecaruia o cota de.... dar nu se specifica clar . nu trebuie facuta mai inti o expertiza sa clarifice delimitarea exacta. starea este de conflict.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de moștenire Maya1987 Maya1987 Tata are 4 frati si mama lor adica bunica inainte sa moara i-a facut contract de moștenire pe numele celui mai mare pe un teren si casa in sector 4 de 600m ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunicilor si a strabunicilor aspasiakali aspasiakali Lucrurile stau cam asa: strabuniciii mei au avut o casa. Strabunicul a decedat fara sa faca cuiva act de vanzare cumparare si fara testament. In acel moment ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea ContSters111388 ContSters111388 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: -tatal meu mai are 3 frati ,unul decedat(anul trecut in decembrie), ceilalti 2 in viata - cel care a decedat a ramas ... (vezi toată discuția)