avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu pot intra in proprietatea mea...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu pot intra in proprietatea mea...

de urgentza daca se poate, va rog sa imi raspundeti

pana apelez la un avocat, am nevoie urgenta de o informatie, si anume:

spetza este urmatoarea:

1. sunt proprietara unui ap in bucuresti, 2 camere, la bloc,Calea Griviteti prin contract de vanzare-cumparare din anul 2003, deci este pe numele meu irevocavil

2. eu nu locuiesc si nu am locuit acolo nici o ora.

3. locuiesc in alta proprietate , a mea, tot din 2003, 3 camere

4.din 2003 am convenit cu fiul meu sa locuiasca in apartamentul din calea grivitei,2 camere, fara nici un fel de chirie, sau act de comodat sau alta forma, decat primirea in spatiu de catre mine , la sectie de politie 4, buc.CU CONDITIA SA ISHI PLATEASCA TOATE TAXELE AFERENTE ACESTUI GEN DE LOCUINTZA...intretinere, lumina, telefon, cablu, radio, impozit.....

5.in 2005, in urma casatoriei fiului meu, de buna credintza am luat in spatiu pe nora mea, facandu-i buletin de bucuresti, de buna credintza si numai prin vointza mea, nu m-a obligat nimeni.AM CONSIDERAT ABSOLUT FIRESC ACEST GEST AL MEU.

6.in timp, din anul 2003 pana in prezent am constatat ca ei nu platesc regulat taxele amintite de mine mai sus si am fost uneori pusa in situatia sa platesc eu sume exorbitante restante, in calitate de proprietar.....si ca ajutor de mama, etc.

7. nerushinarea lor a mers in asha hal incat ajunsesem sa mi se spuna si de catre cuscrii mei.....sa plateasca proprietarul.....hm

8. au aparut certuri infernale, mizerii, injuraturi la adresa mea ca proprietar, ei fiind acceptati sa locuiasca in proprietatea mea prin bunavointza mea .

9. marti seara IDEBUL le-a deconectat lumina.....in urma sometiilor si a 3 facturi neplatite de ei, adica de consumatorii in fapt.

10.de o luna s-a nascut si fiica fiului meu si inainte de eviniment am renovat EU apartamentul, pe cheltuiala mea, acolo fiind o mizerie cumplita in toti acesti ani.

11. au parasit apartamentul ramas in intuneric , impreuna cu nepoata mea, nou nascuta....la o adresa necunoscuta de mine , injurandu-ma ordinar si acuzandu-am ca eu am TAIAT lumina intentionat .....acuzatie grava pt ca eu nu sunt IDEB si nu as fi facut asha ceva.

12. NU AM CHEIA DE LA PROPRIETATEA MEA, SI NU AM AVUT-O NICIODATA, nu i-am deranjat decat anuntand si convenind vizite rare.

13.intrebare: pot intra in proprietatea mea, schimband yala?

14.intreb asta pt ca NU stiu daca as fi in iegalitate,chiar daca sunt proprietar, pot intra in proprietatea mea in aceste conditii NUMAI PRIN HOTARARE JUDECATOREASCA?

15. am incercat de 4 ani sa rezolv pe cale amiabila tot ce intrec sa sciu aici....luni seara am avut o discutie privata cu fiul meu...ncercand sa ii explic sa NU mai am resurse financiare sa ii duc in carca si ca sunt milioane de lei datorii aferente apartamentului in care ei locuiesc cu nou nascuta....m-a injurat si ....in fine...

16. l-am instiintzat telefonic ca IDEB are ordin de serviciu pentru deconectare din motive de neplata a 3 facturi....NU a platit, facand scandal la IDEB....la intretinere sunt restante de 18 milioane de lei.....

17. fiul meu este avocat stagiar, 28 de ani, nora mea este jurist consul,t 30 de ani....nepotica mea are i luna de viatza

18. fiul meu m-a infoirmat ca intr-o saptamana o sa primesc cheile apartamentului prin o a tertza persoana si ca Nu mai am acces la vizitarea nepoatei mele( nu prea aveam nici pana acum) si ca nu doreste sa ma mai vada niciodata....in fine.....crize inadmisibile...

18. NU II URASC DE LOC...nu doresc sa imi recuperez nici un bun MOBIL din apartament......doresc doar sa pot intra in proprietatea mea, dupa plecarea LOR....atat. SI SA VAD CE DESTINATIE AM SA DAU APARTAMENTULUI IN CALITATE DE PROPRIETAR

cum sa procedez?

multumesc anticipat

tied
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
tied, utilizator
Cel mai recent răspuns: tied , utilizator 23:55, 7 August 2008
Eu nu m-am bazat decât pe cele afirmate de doamna, respectiv:
11. au parasit apartamentul ramas in intuneric , impreuna cu nepoata mea, nou nascuta....la o adresa necunoscuta de mine , injurandu-ma ordinar si acuzandu-am ca eu am TAIAT lumina intentionat .....acuzatie grava pt ca eu nu sunt IDEB si nu as fi facut asha ceva.
……………………………………………………………………………………………
18. fiul meu m-a infoirmat ca intr-o saptamana o sa primesc cheile apartamentului prin o a tertza persoana si ca Nu mai am acces la vizitarea nepoatei mele( nu prea aveam nici pana acum) si ca nu doreste sa ma mai vada niciodata....in fine.....crize inadmisibile...

Ceea ce înseamnă că nu mai au domiciliul acolo...deoarece, după 15 zile de la stabilirea unui alt domiciliu, aceştia sunt obligaţi să-şi facă formele legale la poliţie cu privire la noul domiciliu.
Dacă aceştia au plecat de mai mult timp, nu se mai pune problema domiciliului. Acest lucru poate fi probat prin declaraţiile vecinilor apartamentului doamnei.
Dacă fiul îi va da cheia apartamentului aşa cum a afirmat, nu mai este nici o problemă.
Cu privire la infracţiunea de violare de domiciliu, fac următoarele precizări:
- infracţiunea nu există în speţă, deoarece pătrunderea în locuinţă a proprietarului ar trebui să se facă fără consimţământul persoanei care O FOLOSEªTE, ori în speţă folosinţa nu mai există...
- infracţiunea nu există pentru că proprietarul intră în locuinţa sa care nu a fost ocupată în baza unui înscris ce-i dădea dreptul fiului şi familiei acestuia de a ocupa locuinţa.
- infracţiunea nu există pentru că fiul şi familia acestuia, ce ar putea avea calitatea de subiect pasiv al infracţiunii, ar trebui să fie persoanele în posesia cărora să se afle locuinţa violată (ceea ce nu mai este cazul!), persoane care să aibă dreptul de a permite intrarea sau rămânerea în domiciliu a unei persoane, chiar proprietarul.
Pentru existenţa infracţiunii, este necesar ca intrarea sau pătrunderea în acea locuinţă să se facă "fără drept", ori în speţă, avem drept. A doua cerinţă pentru existenţa infracţiunii, cerinţă ce trebuie îndeplinită cumulativ cu prima, este ca pătrunderea în locuinţă a proprietarului să se facă fără consimţământul persoanei care foloseşte locuinţa. Ori, în speţă, nu a rezultat în nici un fel lipsa consimţământului fiului sau al norei de a intra proprietarul în apartamentul său. Mai mult, acesta i-a promis că-i va trimite cheia apartamentului prin cineva...
Se poate face o întreagă teză de doctorat pe tema violării de domiciliu, dar nu interesează aici, astfel că nu mai intru în amănuntele esenţiale pentru existenţa acestei infracţiuni...
Domiciliul declarat şi înscris în actul de identitate nu-i dă dreptul titularului de a uza în continuare de dreptul de domiciliu, atâta timp cât el locuieşte efectiv în altă parte. Prin incriminarea violării de domiciliu este ocrotit dreptul locativ al unei persoane, dar în speţă, fiul şi familia sa nu mai locuiesc efectiv la acea adresă.;)
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat
stimata doamna avocat si domnule avocat,

citesc si tot citesc cu enorm de mare atentie....inteleg absolut tot ...ambele versiuni ale dumneavoastra. dar...

NOUTATI:

1. am trimis o scrisoare cu confirmare de primire fiului meu....la adresa apratamentului disputat aici ( calea grivitei)de legislatie si de interpretarile foarte interesante date de dvs., dar foarte contradictorii.....legile romanesti au atatea scapari....stiu asta de mult.

2. solicit in scrisoare ,sa imi confirme in scris cei 2 copii ai mei, ca in data de 27 mai 2008, au parasit domiciliul stabil, consemnat pe cartile lor de indentitate....( prin acceptarea lor in spatiu la sectia 4, bucuresti) prin simpla lor decizie...( ca le-a taiat statul lunima.....este treaba loc....nu au platit facturi dupa facturi....nu e vina mea)

..SI AM MENTIONAT CA DE FAPT solicit sa imi confirme IN SCRIS DECIZIA LOR , DESPRE CARE M-A INFoIRMAT FIUL MEU LA TEL MOBIL SI TATAL FIULUI MEU ( FOSTUL MEU SOTZS ) printr-un SMS, in data de 28. 05.2008

3. Nu am primit nici o cheie de la apartament, fiul meu a mintit ca de obicei...a trecut sambata aia.......hm....stiam ca minte

4. am anuntzat la Administratia blocului ca incepand cu 1 iunie 2008, nu mai locuieste nimeni in apartament, deci sa fie inregistrate 0 ( zero persoane), fiind anuntata de fiul meu ca a parasit domiciliul impreuna cu nora mea si fiica lor.

5.sa ma credeti ca am incercat ca vb cu fiul meu.....de 2 ori....de atunci....prin parintii mei.....personal chiar ,sunand la mobil......A REFUZAT CATEGORIC....orice fel de clarificare....

6. sunt doar informata prin terti ca intentioneaza sa nu se mai intoarca in apartament.....DAR SUNT CONVINSA CA ESTE O MARE MINCIUNA....si este un maresantaj....o sa vad eu asta in timp

7. se fac presiuni asupra mea pentru a face act de vanzare cumparare sau donatie, fiului meu.....hm....santaj sub presiune maxima si mare scandal mare in familiile reunite....ref la DECIZIA MEA CA APARTAMENTUL SA NU FIE INSTRAINAT DE MINE FIULUI..........este singurul meu mostenitor si tot ce am ii ramane LUI.....( il protejez de influente exterioare.....pana acum era vandut de mult si el pe drumuri....sunt atatea cazuri...

8. ati avut dreptate cand mi-ati spus ca dupa casatorie fiul meu este deturnat oribil si influentat irenediabil...impotriva mea.....chestiune pe care si eu o percep ca fiind iremediabila.....in fine.

9. am decis sa NU intru inca in apartament......nu din cauza legislatiei dubitative uneori.....
sa mai astept termenul de 15 zile, in care perioada in care ei locuiesc altundeva..si sa apelez la declaratiile vecinilor....si administratiei.....etc...( cu sigurantza nu se vor inscrie ca flotant in locatia unde au fugit ca hotii)

10. stiti? sa ma credeti......NICI NU MI-A TRECUT PRIN CAP SA ajung in situatia asta......DAR NICI NU POT LASA UN APARTAMENT IN SITUATIA DE A NU STII CE SE INTAMPLA ACOLO.....INUNDATII, HOTZI, DERANJURI DE ORICE FEL...DETERIORARI......ETC.... nu?sat faca caini?

11. NU imi e frica de fiul meu si nora mea....

sparg usha cu si fara VOIA legislatii......POT SA nu TIN CONT DE NICI O LEGE....POT COMITE eu O INFRACTIUNE DE VIOLARE DE PROPRIETATE SAU DOMICILIU....SAU CUM NAIBA SE CHIAMA.....pot oRice...eu sunt mama si PROPRIETAR ...imi asum price incalcare a legii......

DAR.....dreptul meu de proprietar in fatza unor TOLERATI....mizerabili, mincinoshi si mai ales OMANEI AI LEGII( AVOCATI)...DE om CE SUNT, DE MAMA . CU SAU recunaosterea lor sau voia cuiva....

12. toleranta mea merge pana acolo incat astept un timp si las valul sa se scurga......trimit scrisori......astept raspunsuri.....strang documente si incerc sa respect si legislatia mentionata de dumneavoastra DOAMNA cora....si de Dumneaboastra domnule Claudiu......

GRESESC?

macar atat sa ma lamuriti....gresesc?

cu deosebita stima si respect si simpatie,

pentru ca va pierdeti vremea cu mine si cu o familie de nebuni, din care eu fac parte doar genetic.....comportamental sunt straina de asemenea oameni,am fost prea buna cu ei totzi ......hm...daca esti bun esti prost, nu?

tied
Din punctul meu de vedere procedati corect din toate punctele de vedere, atat legal, cat si moral.Procedand astfel aveti toate dovezile ca ati facut demersuri in vederea respectarii drepturilor celor care datorita bunavointei dvs v-au creat atatea probleme.
In plus, respectati si un termen rezonabil in care va puteti lamuri daca domiciulul efectiv al acelor persoane se mai afla sau nu acolo.Adica daca mai locuiesc si folosesc efectiv acel apartament.
In contextul in care nu va raspunde la notificarea facuta si nu reactioneaza ca urmare a faptului ca au fost scosi de la plata cotelor de intretinere, toate elementele de fapt vor duce la concluzia ca acestia nu mai locuiesc si nu mai folosesc acel apartament.
Legea va recunoaste dreptul de proprietate si in conditiile descrise de dvs nu vad sa mai existe probleme de natura penala pe motiv ca violati domiciliul unor persoane intrucat art 192 c. pen cere ca acele persoane sa locuiasca si sa foloseasca efectiv acel imobil.
Din moment ce au parasit de bunavoie propriul lor domiciliu si nu se mai intorc va puteti exercita nestingherita dreptul de proprietate asupra apartamentului cu toate prerogativele acestuia.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Din punctul meu de vedere procedati corect din toate punctele de vedere, atat legal, cat si moral.Procedand astfel aveti toate dovezile ca ati facut demersuri in vederea respectarii drepturilor celor care datorita bunavointei dvs v-au creat atatea probleme.
In plus, respectati si un termen rezonabil in care va puteti lamuri daca domiciulul efectiv al acelor persoane se mai afla sau nu acolo.Adica daca mai locuiesc si folosesc efectiv acel apartament.
In contextul in care nu va raspunde la notificarea facuta si nu reactioneaza ca urmare a faptului ca au fost scosi de la plata cotelor de intretinere, toate elementele de fapt vor duce la concluzia ca acestia nu mai locuiesc si nu mai folosesc acel apartament.
Legea va recunoaste dreptul de proprietate si in conditiile descrise de dvs nu vad sa mai existe probleme de natura penala pe motiv ca violati domiciliul unor persoane intrucat art 192 c. pen cere ca acele persoane sa locuiasca si sa foloseasca efectiv acel imobil.
Din moment ce au parasit de bunavoie propriul lor domiciliu si nu se mai intorc va puteti exercita nestingherita dreptul de proprietate asupra apartamentului cu toate prerogativele acestuia.

avocat Claudiu Lascoschi

mutumesc domnule,

chiar daca am dreptul sa schimb yala....si pot sa o fac oricand......asumandu-mi riscul unui alt scandal.....eu prefer sa trimit inscrisuri si sa strang dovezi ca ei NU mai locuiesc acolo...am rabdare....asta Nu inseamna ca am sa mai tolerez mizerii din partea lor

am trimis si urmatoarele documente:

1.memoriu la ELECTRICA prin care sa imi confirme in scris ca au procedat legal recurgand la deconectarea furnizarii energiei electrice, ca sa Nu mai fiu incriminata ca EU am facut presiuni pentru intreruperea lumini.i....e o aberatie.
2. notificare spre administratia blocului de informare a plecarii locatarilor incepand cu data de 1 iunie 2008, i urma informatiei vente din partea fiului meu, dar telefonic si de tatal sau,( tot telefonic-SMS)
3. cerere de confirmare spre administratia blocului precum ca NU au dat nici un aviz de infiintare a vreunei firme in ap meu, dat fiindra fiul meu a cerut actul de proprietate( copie) de la administrator.....intuiesc ca intentiona o frauda....vai de el....
4. am solicitat administratiei sa imi prezinte situatia datoriilor la intretinere....in scris.....eu stiu ca sunt peste 18 mil si cerere pt a le plati EU in rate....in timp.....datorita stuatiei mizerabile create....eu Nu am bani acum sa platesc atatea datorii...( stiu ca sunt buna de plata)

VA ROG, CE AR TREBUIE SA MAI FAC ,REF LA NOTIFICARI SAU CERERI?si ce ar urma sa ma astepte in viitor in leg cu alte actiuni ale mele.....va rog variante

CU MII DE MULTUMIRI,

tied
cora2006 a scris:

NU COMITEŢI NICI O INFRACŢIUNE intrând în propriul imobil!...
NU AVEŢI NEVOIE de o hotărâre judecătorească pentru a intra în imobil.
Îmi menţin punctul de vedere exprimat mai sus.;)

scumpa doamna,
doamna avocat,

daca intru in apartament cu fortza ..... ma trezesc ca mizerabilii astia de copii ai mei, ma acuza ca le-am furat lingouri de aur, ei mai au lucruri acolo, cred. NU am nici o informatie ref. la faptul ca au luat lucrurile lor de acolo.....aveau sau mai au inca lucruri personale, acte, vesela...haine. bunuri mobile, putine dar au mii de chestii......

au locuit 4 ani si 4 luni acolo....o gospodarie in toata regula, renovata de mine si mobilata de cutand tot de mine( eu Nu doresc sa imi recuperez banii......sute de milioane investite i bunuri mobile...pentru ei le-am cumparat....stiu ca nu mai vad UN leu.....

dar

CE MA FAC intr-o asemenea situatie? sunt atat de mincinoshi si ei si anturajul lor, si socrii fiului meu, incat ma pot astepta la orice.

sa dau de alta belea? sunt cu inima franta si era sa paralizez de nervi si sunt devastata. Cum sa risc? chiar daca dumneavoastra aveti dreptate prin ceea ce invocatzi in legislatie?

cum sa ma duc la politie sa spun ca au plecat, daca NU am dovezi scrise? astia sunt in stare sa spuna ca au fost in concediu....chiar daca au lumina debranshata....

doamna avocat, nu stii cat ma luminati.....chiar daca aveti pareri contradictorii cu alt domn avocat

va multumesc din suflet

tied

PS. de curand am apelat la o doamna judecator, (fiica unei bune amice de 20 de ani......)cerand doar o infirmatie legata de spetza.....doar o simpla infrmatie

raspunsul ei a fost : POTI SA INTRI IN CASA TA ORICAND....chiar daca i-ai luat in spatiu.....vedetzi....asta spune un judecator....deci o instantza....gresesc?

Alte discuții în legătură

Comodatul-clauze suplimentare..heeelp! tied tied buna ziua, va rog sa ma ajutati. Intentionez sa fac un act de COMODAT intre mine ca proprietar al unui aprtament si o familie de 2 persoane si un ... (vezi toată discuția)
Drept de folosință locuință de către unul dintre moștenitori: pot intra ceilalți în apartament ori de câte doresc? mancipri mancipri Mama, tata, fiul, si sotia acestuia fiica si copilul acestuia (nepot) locuiesc impreuna in apartamentul proprietate personala a parintiilor. In anul 2005, ... (vezi toată discuția)
O intrebare la care ma nelamuresc toate autoritatile valikov valikov Salutare oameni buni, o simpla intrebare am pentru dumneavoastra, eu am adresa acasa la mama mea si noi nu ne intelegem prea bine, in sensul in care m-a dat ... (vezi toată discuția)