avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Agentia Nationala de Administrare Fiscala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Agentia Nationala de Administrare Fiscala

Ma numesc Adrian, si cer ajutorul intr-o obligatie de plata la fisc;
In anul 2000 am facut un PFA pentru a vinde produse alimentare in piata; dupa 6 luni am fost chemat in armata si totul a fost lasat de izbeliste. In anul 2001 in perioada in care eram in armata, am primit acasa o instintare de la fisc ca trebuie sa-mi platesc impozitul in valoare de ~25 ron. In perioada aceea tatal meu a umblat in numele meu si a achitat impozitul si a inchis PFA-ul pe motiv ca eu sunt in armata (si sa nu ma impoziteze in continuare). Anul trecut am angajat o firma sa-mi faca un PFA pt niste chesti pe net, s-au platit 250 ron pt. acte la reg. comertului, dar nu am facut PFA-ul pt. ca imi cereau un curs si nu am vrut sa-l fac (banii insa au ramas acolo la ei si pana in momentul asta, si nu stiu daca-i voi putea recupera); Tot anul trecut in 2010 am primit o instintare ca am de plata 180 ron pentru activitati independente in anul 2001 si daca nu achit datoria vor trece la executare silita. Am fost pana la fisc, si le-am spus ca impozitele au fost platite, dar nu mai am chitantele ca trecusera 9 ani.... si dupa ce a facut domnul de acolo un calcul cu tot cu penalizari, majorari a ajuns la suma de aprox 200 ron. Si normal ca nu am platit-o, ca bine merci le lipseau bani, au facut chitanta pierduta si au gasit fraieru sa le achite. Saptamana trecuta am primit o decizie de la fisc cu obligatiile de plata in care era mentionata data prin care sa individualizat suma de plata cu majorare si dobanda intr-un total de 211 ron.
Tatal meu stie sigur ca a platit impozitul in perioada cand eu am fost in armata, insa chitanta nu o mai are... ce pot sa fac in continuare, pt ca nu vreau sa le dau banii pe care i-au scos ei din burta. Va trebui sa merg sa-mi pierd timpul pe la tribunal? #-o
Multumesc pentru timpul acordat :">
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 23:15, 13 Martie 2011
taxele din 2001 s-au prescris in 2007. daca nu au inceput executarea silita, nici nu o mai pot face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire legata de o decizie de impunere simioana69 simioana69 sunt pfa si salariat, iar anul trecut mi am achitat obligatiile fiscale de plata , privind impozitul si contributia de sanatate , vineri seara am primit de la ... (vezi toată discuția)
Ipoteca legala danyela2003 danyela2003 Buna ziua Anul trecut am avut de plata la impozit suma de 4000 ron(impozitul nefiind platit cativa ani).Am platit o parte si am ramas cu 1300 ron,in octombrie ... (vezi toată discuția)
Help me.......executare silita Avalon9 Avalon9 Buna seara. Am o mare nelamurire si nu pot sa ii dau de capăt. In 2004 am infintat un pfa(af pe atunci) care a functionat pina in 2005.pe toată perioada ... (vezi toată discuția)