avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis suspendat

Buna ziua,
Am nevoie de ajutor! Mi-a fost respinsa plangerea contraventionala a unui PV de neacordare de prioritate. Am vazut solutionarea pe noul portal just, a fost data la 04.03.2011. Intrebarea este daca pot sa merg in astea 15 zile de la pronuntare a sa predau permisul pentru a nu "beneficia" de 30 zile suplimentare. Nu a venit inca nimic de la judecatorie. Mai e nevoie de copie legalizata dupa hotarare? daca merg cu o copie dupa portaljust, e de ajuns? Nu vreau sa fac 1000 de drumuri, am domiciliul in Campina PH, stau in Bucuresti, procesul a fost la Jud sect 1, si tre sa depun permisul la Ploiesti.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:53, 30 Aprilie 2011
In astfel de situatii, in care plangerea contravenientului a fost respinsa, iar acesta merge la politie sa predea permisul, cei de acolo solicita sa le aduceti un certificat de solutie.
Certificatul de solutie se elibereaza la cerere de catre Judecatoria unde v-ati judecat. Anexati o taxa judiciara de timbru de 2 lei si un timbru de 0,15 lei si mergeti la registratura instantei.
Trebuie sa te prezinti in 15 zile de la ramanerea definitiva. Daca nu e redactata, mergi cu minuta, sau chiar fara nimic si faci declaratia de respingere a plangerii contraventionale.
Mergeti la politia rutiera cu certificat emis de instanta in care se stipuleaza dispozitiile minutei sentintei pronuntate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot circula pana imi vine sentinta prin posta? remus05 remus05 Pe data de 26 am prima infatisare in care am contestat un pv cu retinerea permisului pe 90 zile pentru un radar. In caz ca am sa pierd, pot circula pana imi ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, predare permis - ce fac daca politia nu vrea sa-l primeasca? bms113 bms113 Buna seara, Am contestat un proces verbal pentru viteza (104km) si la a -l doilea termen surpriza avocaului care m-a reprezentat si a mea personal a fost sa ... (vezi toată discuția)
Permis auto suspendat - unde contest procesul verbal? cobzaru dorel cobzaru dorel Mi s-a ridicat permisul pt o luna de zile in urma neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. unde pot merge si eu sa depun o contestatie? (vezi toată discuția)